Месечна заплата от 30 000 лева е отказал Светослав Иванов,

...
Месечна заплата от 30 000 лева е отказал Светослав Иванов,
Коментари Харесай

Защо Светльо Иванов отказа 30 бона заплата?

Месечна заплата от 30 000 лв. е отказал Светослав Иванов, нучи Lupa.bg от негови сътрудници в малкия екран. Смяташе се, че водещия на „ 120 минути “ по Би Ти Ви е главен кандидат за директорското място на Антон Хекимян. Миналата есен Хекимян изненадващо напусна Би Ти Ви, с цел да се впусне в конкуренцията за кмет на София и по този начин оваканти апетитния пост.

Светослав Иванов е измежду най-опитните фрагменти на медията – той е в екипа още от 2005 година, когато попада като студент там. Би Ти Ви даже го прати на няколко специализации в чужбина и от години го приготвя да заеме управителен пост в структурата. Затова и водещият на „ 120 минути “ бил считан за любимец на управлението.

Светльо твърди, че му е добре като водещ

Веднага, откакто се заговорило, че ще има конкурс за нов началник на „ Новини и настоящи излъчвания “, той бил едно от най-спряганите имена. Конкурентите му нямали късмет, тъй като били с доста по-малко опит, а имало и външни лица за структурата. Говори се, че досегашното заплащане на водещия е към 8 000, а в случай че беше станал шеф, сумата щеше да нарасне близо 4 пъти до 30 000 лв., плюс великодушен бонус за Коледа.

Изненадващо за всички обаче, Светослав Иванов отказал да заеме шефския пост. Той отхвърил предлагането да се включи в състезанието и даже не подал документите си. На директната оферта да бъде назначен за шеф на „ Новини и настоящи излъчвания “, журналиста отвърнал, че няма никакъв интерес. „ Искам да бъда публицист и водещ, а не админ. Тази позиция въобще не е подобаваща за мен “, аргументирал се Светльо.

Преди седмица в. „ Уикенд “ пръв заяви, че няма да има избор за мястото на Хекимян. Временно изпълняващият длъжността германец Ралф Бартолайт щял да продължи да извършва функционалността. Първоначално той бе назначен по неотложност, до момента в който се откри подобаващ човек, само че проектите на управлението се трансформирали. Бартолайт ще получи непрекъснат контракт. Той има над 20-годишен опит в медийната промишленост.

Немецът Ралф Бартолайт остава шеф на новините в Би Ти Ви, нищо, че не знае български


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР