Месечен финансов стимул от 807 лв. ще бъде предоставен на

...
Месечен финансов стимул от 807 лв. ще бъде предоставен на
Коментари Харесай

Над 1600 лв. месечно за специализанти в дефицитни специалности

Месечен финансов тласък от 807 лева ще бъде възложен на специализанти от областите на опазването на здравето. Това ще се случи с нова мярка „ Специализация в опазването на здравето + “ по стратегия „ Развитие на човешките запаси “, излиза наяве от известие на Министерството на труда и обществената политика.

По мярката е планувано даване на месечен финансов тласък в размер на 807 лева за експертите, които се образоват отвън дефицитни за страната специалности или отвън области с открит дефицит на експерти. С финансовия тласък ще могат да се покриват такси за образование, наем и режийни разноски, здравна литература, работно облекло, такси и разходи за присъединяване в медицински конференции.

На специализантите, учащи се по дефицитни за страната специалности или области с открит дефицит на експерти, ще се дава финансов тласък в двоен размер, с който да се покриват описаните разноски, прецизират от МТСП.

Очаква се с мярката да бъдат обхванати 280 заети в областта на опазването на здравето, които да покачат компетенциите си.

Операцията е с бюджет от 20 млн. лева и с дълготрайност до 2028 година, осведомят още от МТСП, като допълват, че съответен бенефициент е Министерството на здравеопазването.

Тя е една от шестте нови интервенции, утвърдени от Комитета за наблюдаване на Програма „ Развитие на човешките запаси “ (2021-2027). Общата стойност на ограниченията е близо 114 млн. лева С тях ще бъде усъвършенствано качеството на административните услуги за жителите и бизнеса, ще се насърчи привличането на български и непознати жители за работа в България, ще се окаже поддръжка на специализантите в опазването на здравето и ще се подтиква общественият разговор и груповото договаряне, излиза наяве още от известието на МТСП.

Всички нови ограничения можете да видите .
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР