Мерят газовете с преносими машинкиАкция димящ над нормите автомобил е

...
Мерят газовете с преносими машинкиАкция димящ над нормите автомобил е
Коментари Харесай

Акция „димяща кола“ в София

Мерят газовете с портативни машинки


Акция димен над нормите автомобил е в ход в София, научи “Труд ”. Пътни служители на реда и специалисти от Столичен инспекторат наблюдават има ли необикновени облаци пушек към остарели коли без катализатори или такива с изменена структура. При подозрения, че пушекът от ауспуха е повече от естественото, подават сигнал към два мобилни екипа, които на място, с портативни газ анализатори за бензин и дизел, ревизират дими ли над нормата съответното транспортно средство. Това са единствено част от ограниченията в битката против мръсния въздух в града. Ако се откри, че автомобилът замърсява въздуха над разрешеното, водачът “отнася ” фиш от 50 лв., а в случай че откаже, служителите на реда му пишат акт. Налага се и насилствена административна мярка “Спиране от придвижване ”, а на водача се лишава дребният ваучър, обясниха от КАТ.

Ако попаднем в сходна обстановка, с изключение на с санкция и без дребен ваучър, ще би трябвало да потвърждаваме пред оторизиран сервиз и общоприетоо замерване на изгорелите газове, че автомобилът, който управляваме, още веднъж е в норма по отношение на изгорелите газове.

Днес концентрацията на фини прахови частици беше повишена в 9 града у нас, съгласно Индекса за чистотата на атмосферата на Европейската комисия. Най-значителни стойности над среднодневните правила регистрираха уредите в Благоевград, където замърсяването бе 3 пъти над допустимото. Причината, съгласно локалните, е, че в града няма топлофикация и всеобщо хората се отопляват на дърва и въглища. Общината има желание да инсталира на комините на къщи и жилища специфични комини, които да пречистват праховите частици.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР