Мерцедес ще бъде претендент за световната титла във Формула 1

...
Мерцедес ще бъде претендент за световната титла във Формула 1
Коментари Харесай

Мерцедес ще се бори за титлата догодина

Мерцедес ще бъде кандидат за международната купа във Формула 1 през идващия сезон. Това е безапелационната прогноза на международния първенец за 2016 година Нико Розберг. Мерцедес взе единствено една победа през 2022, само че при започване на сезона се бореше в средата на колоната, по-късно записа редица сцени, W13 се оказа сложен за конфигуриране, подскачаше доста и не беше задоволително бърз, само че в Сао Пауло Джордж Ръсел и Люис Хамилтън донесоха двойна победа на отбора.

“Невероятно е какъв напредък реализираха в Мерцедес в хода на сезона - означи Розберг. - В началото на годината те изоставаха на 0,7-0,8 секунди от Ферари и Ред Бул, а в Мексико и Бразилия към този момент разполагаха с най-бързия автомобил, това е необикновен поврат. ”

Розберг изясни крачката обратно в Абу Даби с високото аеродинамично противодействие на W13 и предвижда, че решаваното на този проблем ще е основно за борбата за купата.
 Розберг поздравил Мерцедес след Бразилия Розберг поздравил Мерцедес след Бразилия
“Сигурен съм, че Мерцедес ще стартира идващия сезон в ролята на догонващ - добави Нико. - През този сезон отборът отдели доста време, с цел да се оправи с проблемите на колата, до момента в който другите вървяха напред. Вярвам, че в хода на идващия сезон автомобилът на Мерцедес ще прогресира толкоз, че да може отборът да се бори за купата. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР