Мерцедес и Ред Бул посочиха първия сериозен проблем при Ферари

...
Мерцедес и Ред Бул посочиха първия сериозен проблем при Ферари
Коментари Харесай

Мерцедес и Ред Бул видяха проблем при Ферари

Мерцедес и Ред Бул показаха първия сериозен проблем при Ферари още в първия ден от тестванията в Бахрейн. Скудерията показва сериозна скорост през вчерашния ден - Карлос Сайнц приключи втори за деня, като остана единствено на 0,4 секунди от международния първенец Макс Верстапен, който беше най-бърз.

Но мнението на противниците на Ферари е, че новият SF-23 страда съществено от деградация на гумите, като се вижда, че износването е съществено при по-дългите серии от обиколки и това може да се окаже уязвимост за италианския отбор. Но също по този начин не би трябвало да се не помни, че “Сахир ” е една от най-абразивите писти в календара ан Формула 1, тъй че там по принцип износването на гумите постоянно е по-сериозно.

През втората половина на предишния сезон Ферари страдаше от доста по-голямо изхабяване на гумите спрямо Ред Бул и това ограничи оперативния прозорец на F1-75, както и вероятните стратегически решения в редица надпревари.
 Леклер: Колата ни е по-добра от 2022 Леклер: Колата ни е по-добра от 2022
Другото, на което са обърнали внимание инженерите на Ред Бул и Мерцедес при представянето на новата кола на Ферари през вчерашния ден е било, че SF-23 не е задоволително постоянен, а при търсенето на оптималната скорост на дългата права на пистата в Бахрейн новият автомобил на Ферари показва податливост към отскачане.
 Макс след 157 обиколки: Никакви проблеми! Макс след 157 обиколки: Никакви проблеми!
Вчера доста ясно се видя, че при Сайнц се появява ботъминг на излизането от завой №12, а доста инженери са на мнение, че колите, употребяващи " граунд резултат " в никакъв случай няма да отърват от подскачането, защото то е заложено във философията и същността на тези коли, само че отборите ще би трябвало да намерят метод да го обезвреждат.
 Тото Волф: Мерцедес W14 не подскача Тото Волф: Мерцедес W14 не подскача
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР