Мерцедес-Бенц AMG, отдавна известен със своите V-8 и V-12 двигатели,

...
Мерцедес-Бенц AMG, отдавна известен със своите V-8 и V-12 двигатели,
Коментари Харесай

2026 Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe EV показан за първи път

Мерцедес-Бенц AMG, от дълго време прочут със своите V-8 и V-12 мотори, е на път да предложи разнообразно електрическо портфолио.

Тунерът от Афалтербах към този момент предлага свои версии на седана EQE, SUV EQE и хечбека EQS на Mercedes, а сега работи по първия си профилиран електромобил, чийто първообраз беше видян преди малко.

Специалният електрически автомобил ще бъде основан на личната модулна EV платформа на AMG, известна като AMG.EA, и се чака да дебютира в края на 2025 година Времето подсказва, че той ще се появи в Съединени американски щати като модел през 2026 година

EV ще бъде супер грациозен хечбек с четири порти, което го трансформира в евентуална електрическа опция на сегашния GT 4-Door Coupe - автомобил, чието име може да носи в производството. Двете версии евентуално ще се продават паралелно една на друга за избран интервал от време, защото актуалният GT 4-Door Coupe беше обновен едвам предходната година.

Миналата седмица Mercedes също по този начин разгласи, че се е отказал от проекта си до края на десетилетието да употребява единствено електрически мотори на главните пазари. Вместо това автомобилният производител възнамерява да продължи да предлага коли, задвижвани с бензин през идващото десетилетие, а може би и по-дълго. Това значи, че GT Coupe с 4 порти и бензинов мотор може да остане на пазара по-дълго от авансово плануваното.

AMG подсказа евентуален дизайн на първия си профилиран електромобил с разкриването на концепцията Vision AMG за 2022 година Концепцията е основана, с цел да показва опциите на платформата AMG.EA, и беше доказано от AMG, че ще разполага с аксиално-флуксни мотори, създадени от Yasa - компания, напълно притежавана от Mercedes, която е профилирана в производството на високопроизводителни електрически мотори.

 width=

Двигателите с аксиален поток са по-леки и по-малки от стандартните мотори с радиален поток с сходна мощ. Производството на аксиално-флуксни мотори обаче е по-трудно, което ги прави доста по-малко рентабилни. Един подготвен за произвеждане елемент тежи единствено 53 кг, само че генерира до 480 к.с., споделя шефът на Yasa Тим Уулмър пред Autocar. Два от тези мотори ще обезпечат на AMG близо 1000 к.с.

Елегантният дизайн на автомобила в допълнение ще спомогне за успеваемостта. Очаква се AMG да употребява дейни аеродинамични детайли и даже отпечатано лого, сходно на това, което се употребява при болидите на AMG от Формула 1 и хиперавтомобила One. На някои от шпионските фотоси ясно се вижда деен заден спойлер.

Преди появяването на първия профилиран електромобил се чака AMG да показа модифицирана версия на идната CLA-класа, чийто първообраз също се тества.

Източник: motorauthority
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР