Мерките за справяне с мръсния въздух да бъдат разглеждани по-бързо

...
Мерките за справяне с мръсния въздух да бъдат разглеждани по-бързо
Коментари Харесай

Фандъкова иска общинарите да разглеждат по-бързо мерките за мръсния въздух

Мерките за справяне с мръсния въздух да бъдат обсъждани по-бързо в Столичния общински съвет. За това упорства столичният кмет Йорданка Фандъкова, която участва на откриването на нова пътна връзка, която свързва Терминал 2 на софийското летище и бул. " Брюксел ".

 Пуснаха за придвижване естакадата, свързваща Терминал 2 и бул.
Пуснаха за придвижване естакадата, свързваща Терминал 2 и бул. " Брюксел "

Директната връзка икономисва на кв. " Дружба " натоварването от аерогарата

През декември Столична община предложи ограничения за справяне със нечистия въздух, измежду които зелено билетче от един лев за градския превоз в сходни дни и два пъти по-скъпа синя зона за паркиране в центъра .

" През последната седмица по формалните данни на Изпълнителната организация " Околна среда " имаме всеки ден към двойно превишение на допустимите правила на фини прахови частици . Това, несъмнено, се дължи значително и на климатичните условия, само че и на горенето и отопляването с твърдо битово гориво ", разяснява Фандъкова.

 Опасен смог затисна София и Пловдив
Опасен смог затисна София и Пловдив

Качеството на въздуха е мощно влошено

Тя уточни, че би желала доста по-бързо Столичния общински съвет да прегледа краткосрочните ограничения, които към този момент са препоръчани. На процедура те биха разрешили в дни с сходно превишение на нормите за нечист въздух да бъде пуснат по този начин наречения зелен билет .

Фандъкова съобщи, че при чувствителни превишения, каквито има през днешния ден в Скопие и Столична община ще може да пуска безвъзмезден превоз .

" Имам уверението, че идващия вторник ще бъдат прегледани от комисията по екология към Столичния общински съвет ", уточни Фандъкова. Тя увери, че Столичният инспекторат продължава акцията за събиране на гуми във всички региони . Правят се и взаимни инспекции от представители на полицията и Столичния инспекторат.

 Жителите на 14 града дишат замърсен въздух
Жителите на 14 града дишат замърсен въздух

Най-високи стойности са измерени във Видин - 3.45 над нормата

" За мен главно и най-важно е да се спрат некачествените горива на пазара . По наше гледище Министерството на околната среда и водите създава и имаме уверението, че към този момент са подготвени със стандартите на горива , тъй че на пазара да не се пускат горива с нараснало наличие на сяра, въглища ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР