„Мерките за подкрепа на заетостта в коронакризата свършват на 31

...
„Мерките за подкрепа на заетостта в коронакризата свършват на 31
Коментари Харесай

Пламен Димитров: 3 милиона българи ще останат без подкрепа

„ Мерките за поддръжка на заетостта в коронакризата свършват на 31 май. От 1 юни стартира действителна опасност и за работещите, и за бизнеса. Бюджетът можеше да се актуализира преди две седмици. Ако не се актуализира (бюджетът), няма да има пари за хората на първа линия, няма да има средства за поддръжка на заетостта. Защо? Защото политиците си наддават егото, всеки гледа партийния си интерес. Това е скандално. Трябваше да се откри решение. Защото 3 млн. българи ще останат без поддръжка ", сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров, представен от БНР.

Ден преди празника на труда 1 май Димитров уточни настояванията - минималната работна заплата да върви нагоре с ускорени темпове, а междинната с най-малко 12-13% годишно. „ До 2025 година желаеме минималната заплата да доближи заплатата за прехрана. 1110 лв. чисто са нужни всеки един от двамата родители да носят у дома, с цел да обезпечат парите за прехрана. След 30 години преход българите би трябвало да усетят, че и с минималните си приходи могат да живеят обичайно “, сподели още той.

Димитров напомни, че груповото договаряне помирява позициите - ползите на бизнеса да печели повече и ползите на служащите да получат почтено възнаграждение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР