Мерките за намаляване на данъците, които ще влязат в сила

...
Мерките за намаляване на данъците, които ще влязат в сила
Коментари Харесай

Тази година данъците в Китай ще намалеят с близо 1 трилион юана

Мерките за понижаване на налозите, които ще влязат в действие от 1 април, са основани на промяната на налога върху добавената стойност (ДДС) и имат за цел да подтикват жизнеността на пазара. Благодарение на тях, през тази година данъчното задължение за бизнеса ще намалее с близо 1 трилион юана, съобщи през вчерашния ден на брифинг заместник-министърът на финансите Чън Лихуа, осведоми bulgarian.cri.cn.

Намаляването на налог върху добавена стойност ще докара до осезаемо намаляване на разноските във всички промишлености, като в това време ще има резултат и за възстановяване живота на жителите, подкрепяне на обществено слабите и попречване и справяне със замърсяването, акцентира Чън.

На завършилата наскоро сесия на ОСНП министър председателят Ли Къцян уточни, че налозите и плащаните от бизнеса вноски за обществено обезпечаване ще бъдат понижени с близо 2 трилиона юана, от които налозите заемат 70%.

Началникът на Отдела за данъчна политика към Министерство на финансите Уан Дзиенфан сподели, че размерът на намаляването на налозите е невиждан. Правителството ще продължи да работи за рационализиране на данъчната система на страната, и съответно на тази, обвързвана с налог върху добавена стойност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР