Мерките за хляба, пенсиите и горивата са социални в подкрепа

...
Мерките за хляба, пенсиите и горивата са социални в подкрепа
Коментари Харесай

Гьоков: Индивидуалната пенсия ще бъде увеличена с 10% и към нея ще бъдат добавени 60 лв.

Мерките за хляба, пенсиите и горивата са обществени в поддръжка на хората, които да преживеят във времена на инфлация, акцентира в " Още от деня " по Българска национална телевизия Георги Гьоков, министър на труда и обществената политика.

Въпросът за пенсиите не е решен дефинитивно, тъй като предстои на приемане от Народното събрание с актуализацията на бюджета, то ще влезе в действие от 1 юли, посочи министър Гьоков и уточни, че работят по разнообразни разновидности.

" Беше оповестено общо, че пенсиите ще бъдат увеличени, тъй че да бъдат вкарани в тях, а не като спомагателна добавка, тази коронавирус добавка от 60 лева към всички пенсии ", сподели той.

В пенсията ще влезе и добавката от януари за някои пенсии, както и пенсиите ще бъдат увеличени с % поради инфлацията, който евентуално ще бъде 10%.

" Аз разгласих 21.6%, тъй като пресметнахме, че по този метод се преодоляват тия 60 лева, които ще отпаднат от 1 юли, също така ще компенсират значително инфлацията ", разясни общественият министър.

И уточни, че разпределението е незаслужено, тъй като хората с по-ниски пенсии ще получат и по-малко пари.

" Индивидуалната пенсия ще бъде увеличена с 10% изчислената, по-късно към тях ще бъдат добавени 60 лева ", съобщи Гьоков.

Какво още сподели министърът на труда и обществената политика вижте във видеото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР