Мерките за дистанция са единственото различно нещо при провеждане на

...
Мерките за дистанция са единственото различно нещо при провеждане на
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Обучението в електронна среда не е повишило средните резултати от матурата

Мерките за отдалеченост са единственото друго нещо при осъществяване на националното външно оценяване. Близо 60 000 седмокласници ще се явяват на изпити. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по Българска национална телевизия.

На 17 юни ще бъдат изнесени по-подробни данни за резултатите от матурите.

Резултатите от матурите са малко по-високи от предходната година, което евентуално е обвързвано с компликацията на изпита. Значително по-високи са по британски, малко по-високи са по български език и литература. Това демонстрира, че образованието в електронна среда не е повишило междинните резултати от матурата. Тепърва ще проучваме разликите, съобщи министърът на образованието.

Като цяло образованието в електронна среда се организира добре. Системата направи забележителен скок, посочи Вълчев.

Анализите демонстрират, че 72-73% от учениците са учили синхронно по време на отдалеченото образование. Около 2/3 от учениците са били по-мотивирани. 1-2% изобщо не се били обхванати. 10-11% не са били обхванати дейно. 25-26% са учили асинхронно.

Системата се оправи добре, учиха учениците не по-малко, само че това усили разликите. Положителен резултат беше положителното взаимоотношение с родителите. Наблюдаваме скок към нововъведенията. Ще имаме 600 новаторски учебни заведения, съобщи Красимир Вълчев.

Присъственото обучение, обаче е най-хубавото, сподели министърът на образованието. Той изрази вяра от 15 септември образователната година да започва обикновено.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР