Мерките за борба със замърсяването на въздуха в Р Македония

...
Мерките за борба със замърсяването на въздуха в Р Македония
Коментари Харесай

Мерките за борба със замърсяването на въздуха в Македония остават в сила

Мерките за битка със замърсяването на въздуха в Р Македония остават в действие, осведоми през днешния ден в. "Слободен щемпел ".

Правителството задължи всички органи на държавно ръководство да освободят от работа бременните дами, хората над 60-годишна възраст и лицата с хронична астма и други хронични респираторни болести, прекаран инсулт, миокарден инфаркт и други сърдечни и онкологични заболявания. Правителството предложи също да бъде понижена с 50 % използването на служебни коли и да бъде лимитирана работата на строителните обекти.

Препоръчва се да не се провеждат спортни и културни прояви навън. Учениците остават във почивка и през днешния ден, а през последните дни в Скопие публичният превоз е безвъзмезден по решение на локалните управляващи, до момента в който не се намали равнището на замърсяване на въздуха. Таксите за паркиране в същото време са двойно по-високи в опит да бъдат разубедени водачите да употребяват колите си и по този начин да способстват в допълнение за замърсяването на въздуха.

В сряда в 10 часа локално време стартира полемиката в гръцкия парламент за ратификацията на Преспанското съглашение, а гласуването ще бъде в четвъртък вечерта, осведоми вестник "Нова Македония ". Днес стартира работа парламентарната комисия за национална защита и външни работи, която ще прегледа проектозакон за одобрение и осъществяване на съглашението. Ако има нужда, комисията ще заседава и на следващия ден, показва изданието.

Вестник "Вечер " оповестява, че македонският министър председател Зоран Заев е имал през вчерашния ден среща с генералния управител на Майкрософт за 24 страни от Централна и Източна Европа Анке ден Ауден.

Премиерът е уведомил генералния управител и представителите на компанията Майкрософт, че тази година е планувано понижаване на Данък добавена стойност за информатиката и осведомителните технологии от 10 на 3 % и е оценил, че тази мярка дружно с участието на Македония в НАТО ще съставлява задоволителен тласък за компании от ИТ бранша да видят в Македония постоянна страна и дълготрайна бизнес дестинация и да осъществят нови вложения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР