Мерките влизат от 1 юли до декември, някои ще продължат.

...
Мерките влизат от 1 юли до декември, някои ще продължат.
Коментари Харесай

Шефът на социалната комисия: От 1 юли таванът на пенсиите става 2000 лв., а от 1 октомври - 3400

Мерките влизат от 1 юли до декември, някои ще продължат. От 1 юли подвигаме тавана на пенсиите на 2000 лева, а от 1 октомври на 3400. Това съобщи Искрен Арабаджиев, ръководител на обществената комисия, народен представител от „ Продължаваме промяната “.
Всяка самостоятелна пенсия ще бъде преизчислена. Ще се понижат разликите сред остарели и нови пенсии. Ще се промени швейцарското предписание, сподели още той пред bTV.

Проблемът с добавката пристигна от ГЕРБ. Сачева очевидно не схваща, че добавките не са пенсия. Този приход би трябвало да бъде непокътнат и в допълнение да има нарастване, изясни той.

Депутатът съобщи, че една от новите ограничения цели да поддържа работещите родители. Подкрепата от 4500 лева да стане 6 000 лева Ако имат 6000 лева приход за годината ще получат 600 лева, което прави 50 лева на месец. Стимулираме тези, които имат приходи, добави Арабаджиев.

Нулевата ставка за Данък добавена стойност не е най-важната ни мярка. Ефектът за нулево Данък добавена стойност за крайния консуматор зависи от цената на търговеца. При конкурентен пазар чакаме цената да падне. Обединихме се към тази концепция, някои от коалиционите сътрудници упорстваха да се добави. Тази мярка ще поддържа бизнеса, сподели още той.

Правителството работи, можем да се обединим върху работещи ограничения за над 2 милиарда лева Работим в полза на обществото. Тези пари са от спомагателните приходи в бюджета. Инфлацията е подбудена от дефицит на ползване или доставки на артикули. Мерките няма да доведат до спомагателна инфлация, уточни още Арабаджиев.

Арабаджиев разяснява, че всеки жител ще получва 25 стотинки отстъпка на по-ниския клас бензин и дизел непосредствено на бензиностанцията, като няма ограничаване на размера.

Другите ограничения - понижаване акциза на сила и газа. Пропан-бутана ще понижи цената и на бензиностанции и на битовите консуматори. Това е мярка ориентирана към бизнеса. Ние сме единствената страна, в която тока за битовите консуматори не е усилват от 2021 година Токът, който плащаме е измежду най-ниските в цяла Европа. Това е повода да изнасяме доста. Индустрията върви с поддръжка на държавното управление, добави депътатът от " Продължаваме промяната ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР