Мерките срещу разпространението на COVID-19, които държавата е въвела, на

...
Мерките срещу разпространението на COVID-19, които държавата е въвела, на
Коментари Харесай

Каракачанов: Мерките на този етап са адекватни

Мерките против разпространяването на COVID-19, които страната е въвела, на този стадий са съответни. Това разяснява в предаването „ Здравей, България” по Нова ТВ вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов.

„ Министърът на опазването на здравето работи съответно. Чудя се по какъв начин устоя. Мога да кажа, че прави всичко, което може”, разяснява вицепремиерът.

Според него обаче системата е пред колапс и частните лечебни заведения би трябвало да се ангажират доста по-сериозно.

Освен това проблемите засягат всички, а „ вирусът не прави разлика сред ръководещи и елементарни хора”. „ Познавам депутати, които се лекуват у дома, тъй като няма място в лечебните заведения. Познавам и депутати, които са доброволци в болниците”, съобщи Каракачанов.

Той отговори и на рецензиите към властта, че не се оправя с пандемията.

„ Когато споделям с какво не съм склонен, споделям по какъв начин да се направи. Много е елементарно да се подлага на критика. Аз не съм споделил, че държавното управление не се оправя. Много е елементарно да критикуваш, когато не носиш лична отговорност”, съобщи Каракачанов.

Той добави, че е сложил въпроса за изчезващите от аптеките медикаменти и по него се работи.

Около 2% от персоналния състав на Министерството на защитата е инфектиран с COVID-19. В болница са 11 военнослужещи и 7 военни чиновници. Каракачанов изясни, че с издадената във вторник заповед е дал опция на всички военнослужещи, които са преболедували, да дарят кръвна плазма.

„ От първия ден видяхте, че Българската войска не стои безучастна и не се е скрила по поделенията и да дреме. Напротив, хората вземат участие, оказват помощ и го вършат със сърце. Не чакат аз да ги скланям с моя заповед”, съобщи Каракачанов.

Той разяснява и тематиката за интеграцията на Западните Балкани в Европейски Съюз.

„ Това е единствената вероятност. Но няма да стане по метода, по който си го показват сътрудниците в Скопие. Те не могат да чакат някой огромен да ни натисне. Това се опитахме да им го разбираем през вчерашния ден с министър Захариева. Делегацията им през вчерашния ден беше много сериозна, мисля, че схванаха, че България не се майтапи и няма кой да ни натисне”, съобщи Каракачанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР