Мерките срещу пандемията от коронавирус, принуждаващи населението да си стои

...
Мерките срещу пандемията от коронавирус, принуждаващи населението да си стои
Коментари Харесай

Заради мерките срещу коронавирус: Най-голямата икономика в Латинска Америка е пред крах

Мерките против пандемията от ковид, принуждаващи популацията да си стои у дома, и затварянето на бизнесите в Бразилия ще се отразят пагубно на стопанството ѝ, предизвести министърът на стопанската система Пауло Гуедес. По думите му резултатите от тях ще са видни единствено в границите на идващия месец.

" До към 30 дни може да стартират да се следят дефицити по рафтовете в магазините, а производството ще стане неорганизирано, което може да докара системата до стопански колапс и обществен безпорядък ", сподели той. " Това е мощно обезпокоително. "

За момента най-голямата стопанска система в Латинска Америка е и най-голямото огнище на заболяването. Наскоро броят на умрелите надвиши 9 хиляди души от ковид, а броят на новорегистрираните инфектирани е даже още по-висок.
 Икономическите ограничения против пандемията: какви са и какви можеха да бъдат
Икономическите ограничения против пандемията: какви са и какви можеха да бъдат

Всяка политика оказва последствия в действителния живот, само че те може да не са такива, каквито ни се желае

Президентът на страната Жаир Болсонаро разяснява, че животите на хората в страната би трябвало да бъдат избавени. " Но има проблем, който ни тормози повече, и това са въпросите със заетостта и спрялата стопанска система ", уточни той. " Борбата с вируса не би трябвало да нанася по-големи вреди от самия него. "

Затова той е измежду политиците, които желаят да отстранят доста от ограниченията, в това число и общественото разграничаване, а бразилският висш съд постанови, че управляващите имат право да постановат ограничавания.

Президентът е прав във връзка с безработицата и тежкото отражение на ограниченията, нанасящи удар против стопанската система. През март, още преди те да бъдат въведени, безработицата в страната се повиши до 12,2% - ниво, което за финален път се наблюдаваше през май 2019 година

Графика 1: Безработица в Бразилия

source: tradingeconomics.com
Източник: Tradingeconomics
 Голямата меланхолия – през 1929 година и през днешния ден
Голямата меланхолия – през 1929 година и през днешния ден

Какви са приликите сред тогава и в този момент и какво можем да чакаме от актуалната рецесия

Индустриалното произвеждане в страната, което даде някои признаци за оптимизъм през есента на предходната година, още веднъж потегли надолу, а данните също включват самичък интервала преди въвеждането на регулациите против заболяването. През март то се е свило с 3,8% на годишна основа, което е най-сериозният му спад от юни предходната година насам.

Графика 2: Индустриално произвеждане в Бразилия

source: tradingeconomics.com
Източник: Tradingeconomics
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР