Мерките срещу нови коронавирус в първия месец след избухване на

...
Мерките срещу нови коронавирус в първия месец след избухване на
Коментари Харесай

Началникът на Медицинския съвет: Само брутални мерки ще ни спасят!

 " Мерките против нови ковид в първия месец след експлоадиране на епидемията би трябвало да бъдат брутално прецизни, съобщи пред БНР експертът по белодробни заболявания проф. Коста Костов, който оглавява Медицинския съвет към държавното управление, разгласен от премиера Бойко Борисов през вчерашния ден. 

" Сега е мъжко време, не е време за персонални мъжки борби ", акцентира професорът.

" Все още сме в най-долната част на кривата. Очаквам тази и идната седмица да стартираме да се катерим по билото ", сподели той и добави, че се надява билото на епидемията от ковид у нас да бъде по-полегато.

Много ясно ще разграничим нашите функционалности от тези на Националния действен щаб, уточни Костов. " Сега е мъжко време, не е време за персонални мъжки борби ", акцентира той и с намигане към враждите сред " Дондуков " 1 и " Дондуков " 2. 

По думите на професора колкото по-стриктно се съблюдават ограниченията през първия месец, толкоз по-рано ще излезем от тях. Ако това се случи, може да имаме огромния шанс да излезем леко от тази зараза, предвижда той.

Медицинският съвет към държавното управление ще се концентрира върху медицинските аспекти и ще насочи към лекарите в страната съответни рекомендации за работа. Идеята е да се основат медицински логаритми, с цел да могат всички експерти да имат инструмент за работа.

" Това, че няма лекуване, това че не може да се лекува, не е правилно ", посочи експертът по белодробни заболявания. Затова, по думите му, една от задачите на съвета е да се вкарат " в медицински и професионални релси страховете и хаоса измежду пациентите ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР