Мерките срещу коронавируса се отразяват много тежко на кино индустрията

...
Мерките срещу коронавируса се отразяват много тежко на кино индустрията
Коментари Харесай

Кината бележат спад на приходите от 70%

Мерките против ковид се отразяват доста тежко на кино промишлеността у нас. Зрителите са с 70% по-малко от нормалното, регистрира Стефан Минчев, шеф на верига кина, представен от Би Ти Ви.

Към момента залите могат да работят с до 30% от общия си потенциал. Киносалоните обаче са съвсем изцяло празни, прожекциите са разредени, сензитивна част от личния състав е скъсен, а тези, които към момента са на работа са със понижено работно време.

„ Очакваме страната да се сети и за кината и да ги подкрепи, защото те са едни от най-засегнатите, наред с заведенията за хранене, туристическите обекти и превоза “, добави Минчев.

Много от фотосите на нови филми са анулирани, а съвсем няма публични министър председатели, което прави правенето на стратегия по-трудна задача.

Един от хитовите филми на годината – „ Борат: последващия кино филм “, който се запомни с поддържащата роля на българската актриса Мария Бакалова, посочвана като претендентка даже за премия Оскар, е индикативен за рецесията в промишлеността. Продуцентите на кино лентата избраха той да се популяризира напълно онлайн – в стрийминг платформата за филми и сериали на Amazon Prime.

В същото време киносалоните се пробват да притеглят клиенти по нетрадиционни способи. „ Излъчваме тематични цикли, в този момент да вземем за пример имаме серия анимационни филми в утринните часове. Представяме и различно наличие като опери, балети и концерти “, добави Минчев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР