Мерките ще помогнат хората да покрият по-високите цени, важният ограничител

...
Мерките ще помогнат хората да покрият по-високите цени, важният ограничител
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Мерките ще помогнат хората да покрият по-високите цени

Мерките ще оказват помощ хората да покрият по-високите цени, значимият ограничител за инфлацията, и от " " държим на него, е бюджетният недостиг нито тази, нито идната година да не се усилва над контрактуваното. Така Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на, народен представител от " " (ДБ) и ръководител на комисията по икономическа политика и нововъведения, разяснява в коридорите на Народното събрание пакета от антикризисни и антиинфлационни ограничения, показан през днешния ден.

Опасенията на Демократична България са по повод нулевата ставка на Данък добавена стойност за хляба, тъй като се притесняват, че няма да има с 20 на 100 понижаване на крайната цена за потребителя. За хляба би трябвало да се проведат диалози с браншовите организации и те да подсигуряват, че крайните консуматори ще бъдат бенефициенти по тази мярка, уточни Димитров.

От Демократична България са удовлетворени, че нещата, на които са държали, са залегнали в този пакет. Беше признат прагът за регистрация по Данък добавена стойност да стане 100 000 лева,поискана е към този момент и дерогация от Европейска комисия, означи депутатът. Това щяло да даде голямо ценово и административно преимущество на дребните компании у нас.

Намаляването на законовата рента за забавени заплащания визира длъжниците за ток, парно, вода, към банки и ще бъде 2,5 пъти за жителите, което  ще им помогне да не стават длъжници, добави Димитров. По предложение на Демократична България диференцираното Данък добавена стойност за парно и газ ще важи една година - първичното предложение беше за половин година, и по този начин в действителност ще важи за целия отоплителен сезон. Убедихме сътрудниците, че това е положителният метод, означи представителят на " ".

Успяхме да ги убедим, че отстъпката от 25 ст. при зареждане на 50 литра гориво би трябвало да важи за най-евтините горива, тъй като въпреки всичко става дума за обществена мярка, обясни още ръководителят на икономическата комисия, само че посочи, че въпросът за лимита към момента се почиства. При полемиката нощес се стигна до извода по-скоро лимитът да бъде еднократен, т.е. в случай че зареждаш няколко пъти, всякога да има ограничаване от 50 литра, обясни той. Обсъждахме, че вероятно ще бъде належащо да се покаже талонът на автомобила при зареждане, с цел да няма злоупотреби, това ще се почиства, сподели Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР