Мерките по смисъла на чл. 2, ал. 1, предприети преди

...
Мерките по смисъла на чл. 2, ал. 1, предприети преди
Коментари Харесай

Огромно объркване в извънредния закон за налагането на противоепидемични мерки

Мерките по смисъла на член 2, алинея 1, подхванати преди влизането в действие на този закон, се смятат за подхванати в негово осъществяване – правна комисия не поддържа текста на вносителя и предлага той да бъде отритнат.
Този текст беше написан на 22 страница от отчета на правна комисия за Законопроекта за ограниченията във връзка с изключителното състояние в България и е извънредно значим всъщност. Той значи, че заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за противоепидемичните ограничения до момента не е обнародвана и това я прави недействаща от правна позиция – съждението на юрист Любомир Владикин, член на Контролния съвет на Софийската адвокатска гилдия.
Докладът на правна комисия обаче е написан с претекст, че се готви смяна в член 2, алинея 1. Тя е следната - поради изключителното състояние здравният министър може да вкарва и други краткотрайни ограничения и ограничавания, избрани в закон – отвън тези, които вкарва по Закона за здравето . Това значи, че Ананиев няма да бъде толкоз стеснен с експлицитен закон - този за изключителното състояние. Но.
В последна сметка текстът, препоръчан от правната комисия, беше признат от депутатите.
Припомняме, че здравният министър забрани с нарочна заповед вкара следните ограничения: възбрана да се върви по заведения, в МОЛ-ове, в случай че не отиваш там в хранителен магазин, аптека, банка, застрахователно сдружение, прекъсване на образованието в учебно заведение и работата на детските градини, въвеждане на отдалечена работа и така нататък
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 20 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР