Мерките още се обсъждат – те целят намаляването на вируса.

...
Мерките още се обсъждат – те целят намаляването на вируса.
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Възрастните и болните да ограничат контактите си за месец

Мерките още се разискват – те целят намаляването на вируса. Най-сигурната мярка е човек да има имунитет – посредством преболедуване и имунизация. Няма дискриминация, имунизацията е въпрос на персонално решение. Това съобщи съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухаров.

" Никой от служебния кабинет и здравното министерство не насажда боязън и суматоха ", сподели още тя.

" Инфекцията стартира да визира от ден на ден по-младите възрастови групи. Това е успокоително, тъй като при тях болестта протича по-леко ", разкри здравният специалист.

" Ваксините избавят света от десетилетия – небогати и богати. Ваксините обезпечават тъждество ", разяснява проф. Кожухарова.

" Хората в офисите би трябвало да работят на не повече от 50% потенциал, приканвам ги и да се имунизират ", съобщи съветникът на здравния министър.

" Децата се заразяват от възрастните, в случай че всички от личния състав в учебно заведение и фамилията са ваксинирани, то и те ще са защитени. Същото се отнася и за детските градини ", заяви проф. Кожухаров.

" Нека възрастните и хронично болните да лимитират контактите си за 3-4 седмици ", моли здравният специалист и добави, че още веднъж тази рекомендация е право на избор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР