Мерките не само, че не борят инфлацията с тези пари,

...
Мерките не само, че не борят инфлацията с тези пари,
Коментари Харесай

Мика Зайкова сметна увеличението на пенсиите по формулите на Петков и Гьоков и показа разликите

Мерките освен, че не борят инфлацията с тези пари, само че и тя към този момент ги е изяла, безапелационна е Мика Зайкова  Мика Зайкова счете нарастването на пенсиите по формулата на Кирил Петков - резултатът е жалък! СНИМКИ
Много пари, но нищо от сърце. Ако тези ограничения са антикризисни, те няма да покрият инфлацията и желая да покажа малко сметки. Премиерът сподели, че пенсиите ще се усилят с 20%, като в тях са включени и коронавирус добавките. Гьоков посочи, че ще са увеличени с 10%. Двата механизма са разнообразни. Това изясни икономистката Мика Зайкова пред Нова тв.

" Това, което сподели премиера, в случай че се приложи, пенсиите до 1000 лева ще бъдат ощетени ", добави тя и стартира да счита.

Според Зайкова минималната пенсия няма да се усили толкоз, колкото би трябвало, в случай че се приложи формулата, за която приказва министър председателят. Но тя изясни, че формулата, за която приказва Гьоков, е вярната и точно тя ще разреши пенсиите да се усилят по-значително.

" Ако сметнем по формулата на Петков се получава 370+20%-60=384 лева ", пресметна тя.



" Не единствено, че не борят инфлацията тези пари, само че и тя към този момент ги е изяла, тъй като инфлацията е 14,4%. От юли, когато тия ограничения ще влязат, тогава инфлацията ще бъде най-малко над 17% ", безапелационна е Зайкова.





" Понеже приказваме за вложения - това е един от моторите да вдигнем стопанската система и да стопираме инфлацията. Тя може да бъде подбудена и от неверни управнически решения. Една от най-хубавите ограничения е повдигането на тавана на регистрация на Данък добавена стойност, само че тя от по кое време влиза - от 1 януари 2023 година. Тя е толкоз безнадеждно закъсняла, само че желая да обърна внимание на една група хора от 650 хиляди души и това са хората на минимална работна заплата. Тя дава чист приход 550 лева, а не 710 лева До 2025 година тази заплата замръзва и какво вършим с тези хора ", попита Зайкова.

Тя посочи, че елементарен бял самун е 2,50 лева сега.

" Разберете, че приноса на нулевата ставка не отива в джоба на потребителя и се разпределя сред производителя и търговеца ", изясни Зайкова.

2,20-0,36=1,84, само че няма да стане толкоз хлябът, съобщи тя.

" Не може всичките 20% да идат в цената. По-голямата част отива в производителя. Не забравяйте, че хлебозаводите работят на газ и това е неприятно и желая да си спомните, че преди няколко дни министър председателят сподели по какъв начин ще ги облекчи през май и юни. Това остава ли ", попита още тя.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР