Мерките на правителството са в два пакета - едните са

...
Мерките на правителството са в два пакета - едните са
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Министерството на икономиката дава на бизнеса 1,8 млрд. лв.

„ Мерките на държавното управление са в два пакета - едните са обществено икономчически, които са напълно финансирани от бюджета. Те са в размер на 1,163 милиарда лева Има и една втора група от ограничения, които са за 1,8 милиарда лева Те ще бъдат изпълнявани през Министерството на стопанската система ". Това разгласи министър Лъчезар Борисов, след провелото се съвещание, на което са разисквани ограниченията с бизнеса и с водача на НФСБ Валери Симеонов, съобщи БГНЕС.
„ Тези 1,8 милиарда биха могли да нарснат с още 400 млн. лева, които ще бъдат от програмата на Европейски Съюз “, разгласи Лъчезар Борисов и добави, че с тези средства ще може да се подкрепи бизнесът у нас, както и да помогне за възобновяване на родната стопанска система.
Борисов акцентира, че министерството и бизнесът са постигнали съвпадения по ограниченията на 85-90%. Той добави още, че ще се наложат и законодателни промени във връзка с някои от ограниченията.
Министърът разгласи още, че откриват парещ телефон за сигнали, както и че на всеки две седмици ще прави обществен доклад пред обществото, с което цели работата на ведомството да стане транспарантна.
От своя старана водачът на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че поддържа новата поръчка за работа на министерството и даде обещание да създейства за реализирането на ограниченията. „ След август ще се осъществят законодателните промени, и в случай че се наложи Народното събрание ще бъде призован изключително, макар че през този месец той е във почивка “, сподели Симеонов.
Очаквайте детайлности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР