„Мерките на правителството са в два пакета - едните са

...
„Мерките на правителството са в два пакета - едните са
Коментари Харесай

Икономическият министър Лъчезар Борисов: Ще подкрепим бизнеса с 1,8 млрд. лв.

„ Мерките на държавното управление са в два пакета - едните са обществено икономчически, които са напълно финансирани от бюджета. Те са в размер на 1,163 милиарда лева Има и една втора група от ограничения, които са за 1,8 милиарда лева Те ще бъдат изпълнявани посредством Министерството на стопанската система ". Това разгласи новият стопански министър Лъчезар Борисов, след провелото се съвещание, на което са разисквани ограниченията с бизнеса и с водача на НФСБ Валери Симеонов.
Новият министър на стопанската система: Не познавам Делян Пеевски Лъчезар Борисов разгласи, че страната ни е в топ 3 по финансова непоклатимост
„ Тези 1,8 милиарда биха могли да набъбнат с още 400 млн. лева, които ще бъдат от програмата на REACT-EU “, разгласи Лъчезар Борисов и добави, че с тези средства ще може да се подкрепи бизнесът у нас, както и да помогне за възобновяване на родната стопанска система.

Средствата ще бъдат „ освободени до края на годината “, заяви министърът.

Борисов акцентира, че по време на съвещанието с работодателите министерството и бизнесът са постигнали съвпадения по ограниченията на 85-90%. Останали са няколко „ отворени тематики “, които ще бъдат решени в границите на няколко дни. Министърът разгласи, че ще се наложат и законодателни промени във връзка с някои от ограниченията.

Трябва да бъдат направени промени в Закона за вложенията и да се вкара районен детайл, съобщи министърът.
Снимка: БГНЕС
Лъчезар Борисов разгласи още, че в министерството на стопанската система откриват парещ телефон за сигнали, както и че на всеки две седмици ще прави обществен доклад пред обществото, с което цели работата на ведомството да стане транспарантна.

Министърът е предложил на работодателските организации да се включат в контролен орган за разпределянето на средствата от Европейски Съюз.

От своя страна водачът на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че поддържа новата поръчка за работа на министерството и даде обещание да спомага за реализирането на ограниченията.

„ След август ще се осъществят законодателните промени, и в случай че се наложи Народното събрание ще бъде призован изключително, макар че през този месец той е във почивка “, сподели Симеонов.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 10 621 194 347 5 585 Света 16 635 927 218 307 656 083 10 226 482 Заразени* Нови Починали България 10 621 194 347 Света 16 635 927 218 307 656 083
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР