Мерките, които властта е предприела, са довели до седем огнища

...
Мерките, които властта е предприела, са довели до седем огнища
Коментари Харесай

Мая Манолова: Искам справедливо обезщетение за всяко животно

Мерките, които властта е подхванала, са довели до седем огнища на чума. Някой несъмнено не си е приключил работата. Някой се пробва да изкара отговорни хората, които имат свине. Това сподели омбудсманът Мая Манолова пред Българска национална телевизия.

" Обяснява се, че те би трябвало да прочетат публикации, предизвестия. Тези които са били несъответстващи са представителите на институциите ", добави тя.

" Сложната тежка процедура по регистрация е на практика невъзможна за хората, които поддържат свине. Тези които е трябвало да записват прасетата на място са служителите. Те е трябвало да отидат да обяснят казуса и да записват тези свине в " задния двор ".

Хората не правят нарушаване като си гледат свине за персонални потребности.

Самият опит да бъдат разграничени на едри и дребни притежатели, на регистрирани и нерегистрирани е подмолно. Трябва да бъдат обезщетени всички.

Нерегистрирането на прасетата е отговорност на институциите. Не са отговорни тези десетки хиляди българи, страната би трябвало да ги поддържа.

Ще упорствам за заслужено обезщетение за всяко убито животно, страната да си свърши работата. Сега хората са оставени да се оправят сами ", добави омбудсманът.

" Ясно е за какво беше ударена ръководителката на медицинските експерти Мая Илиева - с цел да бъдат предизвестени всички, които биха дръзнали да пазят своите права, не мога да търпя сходни опити.

С Мая Илиева сме един до друг. Институциите се пробваха да разделят хората, дадоха обещания, които не извършиха.

Когато митингите им не стопираха дейностите на мощните на деня са да бъдат уволнен Ще заставам до нея, ще я поддържам в справедливата й идея, на следващия ден ще има митинг в нейна отбрана, аз също ще бъда там ", сподели Манолова.

На въпрос какво може да каже за възможната си кандидатура за кмет на София Манолова отговори: " Като омбудсман аз имам ангажимент да пазя жителите. Когато едната страна я няма, когато няма с кого да договаря, явно моята роля не може да бъде свършена. Все по-трудно ми е да пазя правата на жителите.

Някой е доста обезпокоен дали аз няма да се кандидатирам за кмет на София. Показала съм, че решенията вземам аз, а не под напън.

Моето решение ще бъде подбудено само от интереса на жителите, решението ми ще бъде резултат от техните упования ".

На въпрос дали има диалози с екипа на партията на Слави Трифонов " Няма такава страна " Манолова сподели: " Няма по какъв начин да разясня политически план ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР