Мерките, които се предлагат, по-скоро ще налеят допълнително вода в

...
Мерките, които се предлагат, по-скоро ще налеят допълнително вода в
Коментари Харесай

Горанов: Мерките на правителството ще налеят още вода в инфлационната мелница

Мерките, които се оферират, по-скоро ще налеят в допълнение вода в инфлационната мелница, в сравнение с да лимитират инфлацията . Това сподели някогашният финансов министър Владислав Горанов по време на кръгла маса на бюджетната комисия, съобщи БГНЕС.

„ Трябва да се опитаме да изследваме за какво българската инфлация във всичките ѝ аспекти и във всичките фактори , с които може да се показа инфлацията, е по-висока от средноевропейската и е една от най-високите в Европа “, сподели Горанов.

Според него инфлацията не е причина за нищо, тя е разследване от неверни политики или от макроикономически събития. „ И тук още веднъж ще повторя – ограниченията би трябвало да са фактически по-тясно фокусирани, тъй като с хвърлянето на едни пари върху целия пазар, вероятността да се ускори инфлацията е доста по-голяма, в сравнение с да се понижи “, счита някогашният финансов министър.

„ Дали сме пропуснали някои неща, които могат да се създадат за ограничение на инфлацията – съгласно мен, да, изключително в областта на елекроенергийното произвеждане . Имаше ограничения, които да се основат като резистентен автоматизиран механизъм за съкращаване на внезапното нарастване на електрическата енергия особено. Дълъг спор, доста се приказва за него. Дано нещо занапред да се направи, тъй като ние имаме релативно самостоятелна електроенергийна система дотолкоз, доколкото имаме задоволително индустриални мощности и бихме могли посредством държавни ограничения да понижим натиска най-малко в тази посока “, сподели още Горанов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР