Мерките, които Европейския съюз предприе за справяне с могат да

...
Мерките, които Европейския съюз предприе за справяне с могат да
Коментари Харесай

Моника Илчева, Институт „Рего“: ЕС се учи от кризите и се развива вследствие на тях

„ Мерките, които Европейския съюз предприе за справяне с могат да бъдат прегледани в няколко посоки. От една страна това са финансовите ограничения, като най-значимото достижение на Европейски Съюз е приемането на дългогодишната финансова рамка, която е обвързана със съглашение за проект за възобновяване на Европа след пандемията и е в размер на 1.8 трлн. Евро “. Това съобщи пред Радио София политологът Моника Илчева от.
За първи път в историята Еропейския съюз реализира такова съглашение за споделен дълг сред страните членки, съгласно Илчева. По мнението на политолога също за първи път се случва съюзът да се сплоти по време на такава рецесия и да реализира взаимни отстъпки в преследването на общи цели.
Моника Илчева счита, че друго доста символно събитие е общият метод при шерване на имунизацията. „ Това е значим миг, тъй като шерването на имунизацията в един ден за всички страни членки е мощно обръщение за взаимност “.
“Видяхме, че при първите открити случаи на Covid-19 в Европа, макар че европейските институции започнаха да издават рекомендации и оферти за ограничение на болестта, те се оказаха закъснели. Редица страни постановиха строги ограничения и затвориха границите си “, уточни Илчева.
„ От Европейски Съюз до този миг фактически се изискваше повече експедитивност, повече взаимност и единение сред страните, само че Европейски Съюз съумя да го реализира даже и просрочен “, акцентира политологът. „ Това е организация, която се учи от рецесиите, които претърпява и се развива в резултат на тях “, означи Моника Илчева.
„ Смятам, че от тук нататък Европейски Съюз ще е доста по-подготвен да дава отговор на провокации от този темперамент “, разяснява тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР