Мерките, които ЕК предложи за стимулиране на кръговата икономика в

...
Мерките, които ЕК предложи за стимулиране на кръговата икономика в
Коментари Харесай

ЕС: Ще има нови правила за колите втора ръка, това са промените

Мерките, които Европейска комисия предложи за стимулиране на кръговата стопанска система в бранш коли, включват промени освен в дизайна и производството, а и в третирането на излезлите към този момент от приложимост возила.

 

Целта на тези ограничения е да бъде усъвършенстван достъпът до запаси, както и да се подкрепи постигането на задачите на Евросъюза в региона на климата и околната среда.

Освен това упованията са да допринесат за подобряването на сигурността на пътя в трети страни, предотвратявайки износа на негодни возила. Това пък ще сведе рисковете за здравето, провокирани от нездравословните излъчвания на колите.

 

По всяка възможност въвеждането на новия правилник ще има обилни изгоди за околната среда. Очаква се въглеродните излъчвания до 2035 година да бъдат понижени на 12.3 млн. т. годишно.

Предложеният правилник ще замести настоящите наставления във връзка с возилата, излезли от приложимост, които все пак не престават да се употребяват. Предложените дейности се чака да генерират към 1.8 милиарда евро доходи до 2035 година също така ще се усилят приходите в бранша на преработването и ръководството на боклуци, а и ще се основат нови работни места.

Инфо: blitz.bg

Тагове: ЕС ЕК автомобили втора ръка кръгова икономика автомобилен сектор правила коли втора ръка
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР