Мерките към момента са достатъчни, стига да се спазват. Трябва

...
Мерките към момента са достатъчни, стига да се спазват. Трябва
Коментари Харесай

Проф. Петрова: Няма нужда от повече мерки

 Мерките все още са задоволителни, стига да се съблюдават. Трябва да има необятна акция по имунизиране ". Това съобщи шефът на Института по микробиология към Българска академия на науките проф. Пенка Петрова.

" Интензивното имунизиране би трябвало да продължи, защото всички тези ваксини досега подсигуряват по-леко протичане на заболяването ", сподели още тя.

" Надяваме се, че поради технологията, по която се създават имунизациите, то те ще могат доста бързо да бъдат обновени, с цел да станат ефикасни и против южноафриканския вариант на COVID-19 ", уточни проф. Петрова.

И добави: " Pfizer и Moderna към този момент работят в тази тенденция. Европейската организация по медикаментите даде обещание имунизациите против новите разновидности да бъдат позволени в доста къси периоди, защото това ще бъде единствено актуализация на към този момент утвърдената ваксина ".

На въпрос дали имунизиран може да стане преносител на вируса, тя отговори:   " Това към момента се разисква и се преглежда. Счита се, че може, само че учените нямат доказателства в никоя посока ".

Относно създаването на българската ваксина против COVID-19, проф. Петрова разяснява, че нейният първообраз е подготвен, като в този момент са нужни средства, с цел да се произведат повече модели, които да се тестват и против миши модели. " Очакваме диалози с Министерския съвет. Всичко зависи от средствата, които ни се дават ", сподели още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР