Мерките да гарантират честността на вота, за да се чувстват

...
Мерките да гарантират честността на вота, за да се чувстват
Коментари Харесай

Иван Ченчев: БСП е готова за изборите, проверихме структурите си през прекия избор

Мерките да подсигуряват честността на вота, с цел да се усещат умерено българските жители

„ Още преди президентът да разгласи първата дата, ние казахме, че сме подготвени за изборите. Готови сме, тъй като си проверихме структурите - и през директния избор, в непрекъсната връзка сме с тях. За нас 4 април е една допустима дата ". Това съобщи националният представител от Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев по БТВ.
Депутатът е уверен, че хората в чужбина желаят смяна: „ Търсят с вота си да трансформират нещо. Най-важното е да се подсигуряват две неща - честността на вота, изключително при ниското доверие на сегашната изборна система и да се подсигурява здравето и живота на хората в изискванията на пандемия ".
По мотив нужните промени за идните избори и какво ще се случи с карантинираните хора, социалистът счита, че ръководещите са се забавили да дадат изясненост по какъв начин ще гласоподават тези хора, а все още на датата на изборите няма визия какъв брой ще бъдат те.
Относно гласоподаване по пощата, Ченчев изрази мнението на левицата: „ Ние желаеме да се подтиква изборната интензивност. Не може да се подсигурява тайната на вота с гласоподаване на пощата, тъй като няма време да се избистри този развой ".
Иван Ченчев счита, че би трябвало да се мисли за ковид-секции и разкритикува, че по време на конференцията си през вчерашния ден ръководещите са споделили, че ще отхвърлят всички оферти и ограничения, свързани с промени в изборния развой. „ ГЕРБ би трябвало да се съобрази с хората, а не със себе си ", безапелационен е той.
Народният представител подчертава върху това, че е нужно да се направи всичко в името на честността на вота - да се вземат такива ограничения, в които да се усещат умерено българските жители, когато упражняват правото си на избор. Той се изрече в интерес на видеонаблюдението в изборния ден, в сравнение с изборите да бъдат „ на мрачно ".
Мястото на дебата по измененията в изборните правила би трябвало да се случва в Народното събрание, да има политически спор - а не да се принизява ролята на Народното събрание: „ Не мисля, че всичко, което прави ГЕРБ е меродавно. Оказва се, че има доста неточности и всеки ден - гафове. ГЕРБ би трябвало да се научи да слуша и опозицията, и хората. "
„ Българска социалистическа партия желае да избегне административния безпорядък, който може да се сътвори по време на изборите ", изрази угриженост депутатът от Българска социалистическа партия Иван Ченчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР