Мерките бяха навременни и по международните стандарти също бяха предприети

...
Мерките бяха навременни и по международните стандарти също бяха предприети
Коментари Харесай

Министър: Затворихме моловете, защото се използваха за разходки

Мерките бяха навременни и по интернационалните стандарти също бяха подхванати в точния момент. Това съобщи министърът на отрасловият министър Лъчезар Борисов , разяснявайки икономическите ограничения, които ръководещите са взели за против рецесията с коронавирс.
По думите му щабът не вижда проблем със самата работа на моловете, а в това, че учениците не са на учебно заведение и хората употребяват този вид среда като парк за разходки , освен за извършване на покупки.
" Затова и моловете са затворени сега, а не огромните търговски вериги, които са единствено за извършване на покупки ", посочи министърът.
" Дали ще има разхлабване на ограниченията у нас ще стане ясно след четвъртък – 17 декември, когато здравният министър и всички останали министри ще показват анализите си ", посочи Борисов. 
Той разгласи, че ще се бори зимният сезон да го има и заведенията за хранене към хотелите да работят, въпреки и единствено за кетъринг. " Българската стопанска система има пет фронта, в които се оправя добре, един от тях е равнището на безработицата ", добави Борисов.
По думите му растежът на безработицата при започване на декември е бил предстоящ като резултат от новите ограничаващи ограничения.
" Коронавирусът засегна всички системи и първо влияем върху дребния бизнес и хората на първа линия. Над 1,1 милиарда лева са ограниченията от министерствата на стопанската система и на труда. Безработицата е по-ниска с 2 пункта от междинната в Европейски Съюз и България се показва добре. През третото тримесечие има първи сигнали за възобновяване на вложенията. За 850 млн. лева и над 4000 работни места са сертифицираните планове за поощряване на вложенията ", добави икономическият министър и се похвали, че Агенцията по заетостта е намерила работа на над 200 000 служащи от началото на пандемията.
Борисов разгласи още, че се чака в сряда Министерският съвет да гласоподава плана за основаването на държавни бензиностанции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР