Мерки за специален режим на движение в Скопие предприемат за

...
Мерки за специален режим на движение в Скопие предприемат за
Коментари Харесай

Блокади на три основни кръстовища в Скопие обявиха частните автобусни превозвачи


Мерки за специфичен режим на придвижване в Скопие подхващат за през днешния ден от министерството на вътрешните работи поради оповестения митинг на частните автобусни превозвачи, оповестиха от Министерство на вътрешните работи в Република Северна Македония. Двете частни компании на автобусните превозвачи в столицата стачкуват за следващ ден с претенции да им бъде изплатен дългът от 1 млн. евро, което от община Скопие отхвърлят да е реалност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Протестът през днешния ден, за който превозвачите обявиха, че ще употребяват над 200 рейса и ще блокират три съществени кръстовища и основни булеварди в града, стартира в 6 часа сутринта и беше разгласен още през предходната седмица, когато на два пъти превозвачите паркираха рейсовете си по този начин, че да привлекат внимание към казуса си.

Кметът на града Данела Арсовска разгласи, че общината няма задължения към частните превозвачи и че няма да договаря под напън, а главните политически сили се упрекнаха взаимно за основаната обстановка. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР