Мерки за подобряване на заплащането на труда в болниците през

...
Мерки за подобряване на заплащането на труда в болниците през
Коментари Харесай

Вдигат парите за лечение на деца и бременни

Мерки за възстановяване на заплащането на труда в лечебните заведения през нарастване на медицински действия бяха набелязани на изключителна среща при премиера Бойко Борисов. Решено е било да стартират договаряния със Здравната каса за увеличение на цените на клиничните пътеки за лекуване на деца и бременни и въобще всичко, обвързвано с детското и майчиното опазване на здравето.
Целта на срещата беше възстановяване на оценката на труда на медицинския личен състав у нас, разгласи здравният министър Кирил Ананиев след среща с премиера Бойко Борисов, в която взе участие дружно с представители на Българския лекарски съюз /БЛС/ и сдруженията на общинските, регионалните и останалите огромни държавни лечебни заведения, като "Пирогов ".
По най-бързия метод ще се пристъпи към договаряния за увеличение на пътеките, които финансират лекуването на деца и бременни, посочи шефът на БЛС.
Не е загадка, а хората в бяло от години сигнализират, че има отлив от педиатрията поради извънредно ниските цени на пътеките за деца.
Припомняме, че преди към месец държавното управление реши да отпусне 50 млн. в допълнение за хонорари за медицинските сестри след техния митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР