Мерки за опазване на земеделската реколта от престъпни посегателства и

...
Мерки за опазване на земеделската реколта от престъпни посегателства и
Коментари Харесай

Полицията и пожарната с мерки за опазване на реколтата във Видинско

Мерки за запазване на земеделската годишна продукция от незаконни похищения и пожари подхващат видинските служители на реда и огнеборци. Част от дейностите ще се реализират в съгласуваност с локалната власт, с частните охранителни компании и звената за самоохрана.
Планирани са срещи с кметовете, ръководителите на аграрни кооперации,  управителите на компании и аграрни производители за уточняване на механизмите за продан на информация и усилване на бдителността при защитата на селскостопанската продукция.



През целия аграрни сезон регулярно ще се организират профилирани полицейски интервенции и инспекции за попречване на обири и откриване на вероятно осъществени похищения. При нужда ще се включват и екипи на жандармерията. Планира се полицейско наличие в региони с обособени пунктове за изкупуване на селскостопанска продукция. 
Служителите на Министерство на вътрешните работи ще правят и взаимни инспекции с представители на други държавни контролни органи – Министерство на земеделието, Комисия за отбрана на потребителите, Изпълнителна организация по горите, Държавна комисия по стоковите тържища и борсите и Национална агенция за приходите.
Контролът на пътното придвижване в селскостопанските региони ще бъде активизиран. Пътните служители на реда ще правят систематични инспекции на МПС, транспортиращи селскостопанска продукция за техническа редовност, съществуване на наложителна застраховка „ Гражданска отговорност ”, преминат механически обзор и противопожарно съоръжение.
Спазването на разпоредбите за пожарна сигурност минимизира рисковете от пожари в земеделския и горския фонд, показват от РДПБЗН-Видин и припомнят възбраната за палене на огън в стърнища, сухи треви по слогове, поляни и крайпътни линии, както и изгарянето на боклуци отвън избраните за това площадки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР