Мерки срещу замърсяването на въздуха в София. Общината и регионалната

...
Мерки срещу замърсяването на въздуха в София. Общината и регионалната
Коментари Харесай

Започват проверки за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в София

Мерки против замърсяването на въздуха в София. Общината и районната ревизия по околна среда стартират инспекции за нерегламентирано изгаряне на боклуци в автосервизи и пунктове за вторични първични материали.

Сред ограниченията против замърсяването на въздуха в София са засилени инспекции за изгаряне на материали навън и по-често събиране на едрогабаритни боклуци.
Йоана Христова - зам.-кмет по околна среда на Следствен отдел към окръжна прокуратура: Това са да вземем за пример остарели дограми, които жителите имат право да оставят до контейнерите. Идеята ни е с тези нараснали кратности на извозването този материал да не стига и да се употребява за нерегламентирано отопление.
Христова даде началото на есенната акция за залесяване на новата гора на София край Суходол.
Йоана Христова -зам.-кмет по околна среда на Следствен отдел към окръжна прокуратура: Това са дървета, които ставайки гора, ще предотвратят замърсяването и ще пречистват въздуха. Тази самодейност е напълно на доброволчески принцип. Следствен отдел към окръжна прокуратура обезпечава фиданки, принадлежности за засаждане.
Най-активни в засаждането на фиданки бяха децата.

През почивните дни, до момента в който времето разрешава, всеки искащ може да се включи в залесяването на новата гора на София. До мястото е обезпечен и градски превоз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР