Мерки срещу рецидивистите на пътя предвиждат промени в Закона за

...
Мерки срещу рецидивистите на пътя предвиждат промени в Закона за
Коментари Харесай

КАТ ще дебнат шофьорите с по 5 неплатени глоби

Мерки против рецидивистите на пътя плануват промени в Закона за придвижване по пътищата, импортиран в деловодството на Народното събрание от Божидар Божанов и още 26 народни представители от “Продължаваме Промяната - Демократична България ”, написа.

КАТ ще бъде длъжен да стопира всеки извършител с повече от 5 невръчени санкции с електронен фиш и или наказателни постановления и да им ги връчва. Министерство на вътрешните работи ще поддържа обществен указател за осъществените нарушавания и формираните за тях актове, фишове, електронни фишове и наказателни постановления. Служебен електронен достъп до данните за административните нарушавания на водачите ще имат всички държавни органи и други лица, които имат право по закон да ги обработват.

Законопроектът задълбочава дигитализацията в Министерство на вътрешните работи и с облекчение на жителите да не лепят повече стикери на предното стъкло на автомобила. Лепенките за гражданска отговорност и годишен механически обзор отпадат, както и контролният ваучър (т.нар. наследник талон) към шофьорската брошура. Контролните органи ще могат да вършат информации от централизираните регистри. Нарушителите ще могат да заплащат санкциите си и онлайн, без преди този момент да се постанова преди този момент наказванията им да бъдат връчвани присъствено.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР