“Меркел посреща Борисов със “Скъпи, Бойко, Макрон – с “Мон

...
“Меркел посреща Борисов със “Скъпи, Бойко, Макрон – с “Мон
Коментари Харесай

ГЕРБ възхваляват премиера Борисов

“Меркел посреща Борисов със “Скъпи, Бойко ”, Макрон – с “Мон шер! ”, Ердоган му се изповядва “Бойко, желаят да ме убият. ” Това съобщи от трибуната в Народното събрание депутатът Георги Марков. Повод за декларацията на парламентарната група на ГЕРБ станаха следващите рецензии на социалистите към властта.
Марков изреди външнополитическите триумфи на държавното управление. Той посочи и че София ще бъде хазаин на срещата на Китай със страните от Централна и Източна Европа – “16 плюс 1 ”. “Домакинството на “коприната ”, на Китай, не беше елементарно – взе го България! Ли Къцян ще кацне тук – 400 китайци, да се закачим на този трен ”, пожела Марков.

Той посочи още, че самият Борисов бил непретенциозен човек и не се хвалел с постигнатото – безшумно отивал, безшумно се прибирал от интернационалните си срещи. “Скромността краси индивида ”, цитира поговорката някогашният конституционалист.

“Български министър-председател съумя да направи Балканска четворка. Кога се е случвало това? ”, попита депутатът от ГЕРБ.

Той отговори и на изказванието на опозицията, че ГЕРБ са наложили иго. “Що не ви освободи президентът?! Той е ваш президент! На ГЕРБ се постанова да ръководи в коалиция, поради скапания избирателен закон. Ако имаше мажоритарна система, ГЕРБ щеше да има цялостно болшинство ”, сподели още Георги Марков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР