мериканският президент Доналд Тръмп обяви, че не е готов да

...
мериканският президент Доналд Тръмп обяви, че не е готов да
Коментари Харесай

Тръмп не бърза с подписа си за сделката на TikTok и Oracle

мериканският президент Доналд Тръмп разгласи, че не е подготвен да подпише утвърждение за договорката сред Oracle и TikTok. По време на брифинг в Белия дом Тръмп съобщи, че първо желае да се убеди в качествата на договорката и до каква степен тя ще подсигурява националната сигурност, оповестява CNET.

Тръмп споделя, че договорката би трябвало да "бъде на 100% " във връзка с националната сигурност. Докато не е сигурен в това, няма да подпише.

Той също по този начин споделя, че не му харесва концепцията ByteDance да задържи мажоритарния дял в американския бизнес на TikTok. "Ако това е казусът, няма да съм удовлетворен ", добавя той.

Срокът за завършване на договорката е до ноември т.г. В опит да завоюва благоволението на управляващите, Oracle разгласи, че ще има достъп до програмния код на TikTok и ще може да го ревизира и проучва дали няма секрети малки врати или други модули, които да се употребяват от шпиони.

Според информация на Bloomberg, първичният разбор на предлагането не е дал отговор изцяло на терзанията на администрацията. Американски политици и сенатори също приканиха ByteDance да се отдръпна изцяло от собствеността на TikTok в Съединени американски щати, другояче да не се подписва договорката.

Очаква се Тръмп да получи отчета с оценката по-късно през днешния ден. Все още не е взето окончалното решениедали тя да бъде утвърдена или не.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР