Мери Попинз вече не е филм, подходящ за всеки. Нито

...
Мери Попинз вече не е филм, подходящ за всеки. Нито
Коментари Харесай

"Мери Попинз" вече не е филм, подходящ за всички, а само за деца под 12 г. с придружител

Мери Попинз към този момент не е филм, подобаващ за всеки. Нито пък е филм, предопределен за деца. Всъщност във Англия неговата подредба се промени от " филми за всички " на " филми за деца под 12 години, само че единствено в случай че са съпроводени от възрастен ".

60 години след излизането на филмовата класика с присъединяване на Джули Андрюс Британският съвет за кино подредба стегна възрастовата подредба на Мери Попинз на съображение, че съдържа " дискриминационен език " и затова не се предлага филмът да се демонстрира на сами деца, написа Телеграф.

Лентата от 1964 година, режисирана от Робърт Стивънсън, е прекласифицирана от " U ", което значи " универсалена " (за всички), на " PG ", за " наставнически упътвания " (с наличието на възрастен за дете под 12 години).

В Мери Попинз позорен термин ( " хотентоти " ), употребен в началото от белите европейци за номадските нации от Южна Африка, се употребява за обозначаване на коминочистачи с изцапани от сажди лица. Според BBFC този термин " надвишава нашите насоки " за филми " U ".

Действието на класическия филм се развива в Лондон през 1910 година и наблюдава историята на бавачка с вълшебен сили, която се грижи за поверените й деца благодарение на Бърт, пътуващ коминочистач, изигран от Дик Ван Дайк. През 1965 година " Мери Попинз ” печели пет награди " Оскар ”, в това число за най-хубава актриса и най-хубава ария. Във кино лентата адмирал Бум, деец от Военноморски сили, който си мисли, че към момента командва транспортен съд, употребява два пъти обидната дума.

" Въпреки че Мери Попинз има исторически подтекст, потреблението на дискриминационен език не се осъжда и в последна сметка надвишава нашите насоки за допустим език в " U ". Ето за какво ние оценихме кино лентата като " PG " като съдържащ дискриминационен език ”, аргументират решението си от BBFC.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР