Мери Бойс Бенд“ ще изнесе концерт по повод Празника на

...
Мери Бойс Бенд“ ще изнесе концерт по повод Празника на
Коментари Харесай

„Мери Бойс Бенд“ с безплатен концерт на 6-ти септември по повод Празника на Пловдив

„ Мери Бойс Бенд “ ще изнесе концерт във връзка Празника на Пловдив на 6 септември 2024 година (петък), от 18:00 ч., на откритата сцена на пл. „ Стефан Стамболов “ пред постройката на общината. Специално за жителите и гостите на града ще звучат обичани песни от албумите „ Непознати улици “, „ Само за теб “, „ Дългият път към дома “, „ Щастливи дни “ и „ Продължавай да мечтаеш “, както и новите сингли „ Здравей “ и „ Цветен пейзаж “.
Прочетете още
„ Обичаме Пловдив! Имаме дългогодишни персонални и фамилни другарства там, а пловдивската аудитория е измежду най-подкрепящите ни през годините - извънредно музикална и чувствена. С Пловдив ни свързват доста мемоари, само че не сме свирили в града повече от 10 години. Благодарим на Община Пловдив и персонално на кмета Костадин Димитров за поканата и опцията да изнесем концерт в Празничната стратегия на града! Чудесни хора има там и сме сигурни, че концертът ни на 6-ти септември ще е паметен! И няма никакво значение, че идва есента… Времето оставя лято посред ни! “, споделят музикантите.

Мери Бойс Бенд е основана през 1995 година в София. Година по-късно печели първата си премия за „ Група на годината ”. 90-те са свързани със стотици участия по клубове в цялата страна, осъществявания и записи на международни шлагери, работа с задгранични продуценти, както и първи записи на авторска музика в БНР.

През 2001 година Мери Бойс Бенд издава първия си албум „ Непознати улици ”. Едноименният шлагер се задържа в класациите рекордно дълго време, като и до през днешния ден е измежду 100-те най-излъчвани български песни в ефира. През 2002 година към този момент има рекордните 5 номинации в Първите награди на БГ Радио. Следват турнета и участия във фестивали, в това число Първа премия на Международния ефирен фестивал в Албена за „ Най-добра група “.

През септември 2004 година за концерт-промоцията на втория албум на Мери Бойс Бенд, като специфични посетители идват The Kelly Family. Албумът „ Само за теб ” излиза публично през октомври и е номиниран за БГ албум на 2004 година През декември 2004 година издават в Белгия албума „ Distant Streets – compilation ”, който включва британски версии на песни от албумите „ Непознати улици ” и „ Само за теб ”. Групата го показва пред белгийската аудитория на огромен взаимен концерт с Bonie M и Eruption, с които има и поредност от взаимни концерти в България.

През януари 2005 година " Мери Бойс Бенд " записва в Белгия, дружно с госпъл хор, песента „ Running Over ”. Тя излиза като сингъл независимо и в компилации с белгийски реализатори. В началото на 2006 година издава DVD с концерт-промоцията на албума „ Само за теб ”. Следват номинации за група на годината за 2006, 2007, 2008 и 2009 година от слушателите на БГ радио.

В края на 2010 година Мери Бойс Бенд издава четвъртия си студиен албум „ Дългият път към дома “, който също е с номинация за БГ Албум. На 28.11.2011 година музикантите изнасят акустичен концерт в Първо студио на БНР, който е излъчен онлайн, записан, сниман и публикуван като концертен албум на CD и DVD. През 2012-та преиздават албума „ Непознати улици “. На десетите юбилейни награди на БГ Радио Мери Бойс Бенд е определена за " БГ група на 2012 ". През 2016-та музикантите издават концертния албум " 20 години Мери Бойс Бенд ".

През 2018-та излиза албумът им " Щастливи дни ". В навечерието на своята 30-а годишнина групата стартира работа по нов албум, който се чака да излезе следващата година. След многочислени концерти, музикални изяви, срещи с фенове, албуми, награди и песните „ Непознати улици “, „ Дългият път към дома “ и „ Слънчогледите “ в учебниците по музика, Мери Бойс Бенд е една от най-успешните и обичани групи в България.

 

Вход свободен!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР