Мери Ърпс твърди, че женомразството във футбола е проблем за

...
Мери Ърпс твърди, че женомразството във футбола е проблем за
Коментари Харесай

Мери Ърпс очертава най-голямото си разочарование от продължаващия спор за женомразството с Джоуи Бартън

Мери Ърпс твърди, че женомразството във футбола е проблем за цялото общество на фона на продължаващия спор с Джоуи Бартън.

Бившият Манчестър Сити полузащитникът пусна серия от объркващи изявления през последните месеци в обществените медии. Бартън показа редица сексистки гледни точки по отношение на дамите футболисти и работещите в медиите.

Междувременно той се прицели и в Ърпс, откакто тя справедливо бе оповестена за Спортна персона на годината на BBC за 2023 година 30-годишният футболист към този момент отговори на рецензиите, като шефът на Челси Ема Хейс също извика мненията на Бартън.

Говорейки с Women’s Health, Ърпс сподели, че е „ мъчно да се даде спокоен отговор “, когато го попитат за мизогинията във футбола, само че твърди, че „ нападателният отговор “ може да не помогне на актуалната причина.

„ Спортът е средство за смяна, само че също по този начин е посланичество на обществото “, сподели Ърпс. „ [Сексистките] мнения за това [видео на Ема, говореща на пресконференция] са в действителност показате...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР