Мери Ан Беван станала известна с това, че е може

...
Мери Ан Беван станала известна с това, че е може
Коментари Харесай

Как заради децата си красавица се превърнала в цирково посмешище

Мери Ан Беван станала известна с това, че е може би най-грозната жена в света. Поне по този начин я определяли в името на рекламата.

От злочестина тя почнала да работи като цирков „ урод “ и нейни фотоси към момента обикалят мрежата като неприлични мемета. Хората не се двоумят да се смеят на на една нещастна жена, която от дълго време е мъртва и е пожертвала всичко за фамилията си.

Изтощена от нелечима болест, тя изгубила освен хубостта си, само че и здравето си. Тя не се страхувала да стане за смях, с цел да отгледа децата си добре. Това е трагичната история на Мери Ан Беван, трансформирала се в икона на опортюнизма и оптимизма.

Не се раждай красива, роди се щастлива

Тази забравена истина идеално илюстрира историята на живота на Мери. Мери Ан Уебстър е родена на 20 декември 1874 година в Лондон. Родителите на момичето били елементарни представители на работническата класа. Живеели много оскъдно.

Освен Мери фамилията имало още седем деца. Отначало нейната орис не се различавала от хилядите други девойки, израснали в небогати британски фамилии. След учебно заведение тя се образова за здравна сестра и стартира работа в локална болница.

През 1903 година красивата млада жена става брачна половинка на фермер на име Томас Беван. Бил ли този съюз благополучен, историята мълчи. Може би да, тъй като двойката имала четири прелестни деца.

За страдание, бащата на фамилията напуснал този смъртен свят в разцвета на силите си, единствено 11 години след сватбата. Мери Ан, която по това време към този момент имала съществени здравословни проблеми, остана сама с войска от гладни усти.

Неизлечима болест трансформирала лицето на Мери Ан до неразбираемост

Обикновената средностатистическа жена с много прелъстителен външен тип почнала да страда от рядко ендокринно заболяване. Акромегалията се показва в това, че тялото стартира да създава хормон на растежа в остатък.

Всичко това било съпроводено от най-дивата мощ на мигрена и други физически премеждия. Всичко я боляло: и ставите, и мускулите. Освен всичко друго, хубавицата последователно почнала да се трансформира в същинско страшилище.

Мери била уволнена от болничното заведение макар годините твърдоглав труд и други достижения. Не можела да си откри друга работа. Бевън била отхвърлена на всички места още на прага.

Жената беше решителна, не се предавала, в името на децата си било подготвена на всичко. Наистина на всичко. Мери Ан отишла в… цирка.

Имало съревнование за най-грозна жена в света и тя кандидатствала. И спечелила. Това хубаво ли е или неприятно? Зависи от коя страна да го погледнеш. Сега най-малко имала работа.

Мери Ан Беван взе участие в интернационалното шоу Dreamland в Кони Айлънд. С цирка тя обиколила половината свят. Била е и в Шотландия, и в Англия, и в Америка, и в Ирландия.

Без да се стеснява, тя с горделивост носела купата на най-грозната жена в света. Но децата били нахранени, облечени и подготвени. Междувременно  Мери става пациент на неврохирурга Харви Кушинг, който обезверено се пробва да й помогне. Освен това от самото начало се опитвал да отбрани дамата от страданието и подигравките на другите.

Символ на храброст и оптимизъм


Мери Ан работи като една от главните атракции на цирка до гибелта си през 1933 година Умира единствено на 59 години. Дори години по-късно нейните изображения служат като разнообразни мемета, които се подиграват с външния й тип. Името Беван провокира насмешки от доста хора по света. Запознатите с историята знаят какъв брой доста самообладание, труд и сили изразходвала тази непреклонна жена.

Тя не се пречупила под тежестта на ужасна болест. Беван освен твърдо понесла всички отрицателни последствия от смяната във външния тип. Тя съумяла да преодолее гордостта и да трансформира персоналната тъга в благословия за децата си.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР