Mercedes подготвя електрически G-Class, който ще се казва и всички

...
Mercedes подготвя електрически G-Class, който ще се казва и всички
Коментари Харесай

Колко двигателя ще има електрическата G-класа на Mercedes

Mercedes приготвя електрически G-Class, който ще се споделя и всички чакаме с неспокойствие да забележим приключения артикул. А той се чака да се появи на пазара при започване на идната година.

Както стана ясно преди дни, това ще е първият автомобил в света, който ще употребява батерия със силициеви аноди, които дават обещание да трансформират електрическите автомобили напълно.

Новата технология на калифорнийската компания Sila Technologies е по-чиста, разрешава по-голям пробег и по-голямо количество сила, складирана в батерията.
 Снимка 613942
Източник: Mercedes

Колкото до " електрическата " G-класа, както импровизирано е прочут новият модел EQG, чака се той да има четири електромотора - по един за всяко едно колело, което значи и брутална мощ.

Предполагаемия пробег най-вероятно ще е в надвишава 600 километра, а батерията се чака да предлага опция за бързо зареждане с мощ 200 кВ - сходно на EQS. Това значи, че притежателите на колата ще могат да усилят пробега си с 300 км, прекарвайки единствено 15 минути на такава станция.

Феновете на G-Class нямат причина за терзания, защото новият електрически автомобил ще следва компактно екстериора и интериора на фейслифт версията на настоящия G-Class, която се чака да се появи по-късно през годината.
 Снимка 613940
Източник: Mercedes

Електрическият EQG даже ще употребява същото шаси, което ще претърпи, несъмнено, известни промени, с цел да одобри четирите електрически мотора. Концептуалната версия на модела (на снимките) бе показана преди няколко години, а след това на няколко пъти автомобилни папараци успяваха да уловят добре маскирана предпроизводствена версия по време на проби.
 Снимка 614000
Източник: Mercedes

От тях се виждат безспорните прилики със общоприетия модел с вътрешно горене, от което можем да заключим, че EQG надали ще има големия Hyperscreen екран, с който свързваме върховите електрически автомобили на Mercedes - ЕQS и EQS SUV, тъй като за него просто няма да има място.
 Снимка 614001
Източник: Mercedes

Най-голямата разлика по отношение на " елементарната " G-класа се чака да бъде по-изчистената предна част на автомобила и изчезналата централна решетка, която в тази ситуация на електрическите автомобили е ненужна. Друга забавна детайлност е, че под предния похлупак няма да има мотор, тъй че не е изключено от Mercedes да проектират там нещо като втори багажник.
 Снимка 613999
Източник: Mercedes

Официална информация за цената липсва, само че имайки поради, че моделите с мотор с вътрешно горене стартират от към 180 000 евро, можем да чакаме електрическият вид да е с най-малко 20 000 евро от горната страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР