Mercedes: Недостигът на чипове ще продължи и през 2023 г. ...

Mercedes: Недостигът на чипове ще продължи и през 2023 г.

Mercedes: Недостигът на чипове ще продължи и през 2023 г.

Mercedes: Недостигът на чипове ще продължи и през 2023 година Концернът към момента изостава доста при поръчките, разкри основният изпълнителен шеф Ола КалениусПрепоръчай (0)  Инвестор.БГ Споделяне
Глобалният дефицит на полупроводници ще продължи през тази и през идната година., съобщи основният изпълнителен шеф на немския авто производител Mercedes-Benz Ола Калениус, представен от Ройтерс.

"Ситуацията с полупроводниците остава проблематична и ще бъде предизвикателство за промишлеността през тази и идната година ", предвижда Калениус по време на конференцията на Reuters Automotive Europe в Мюнхен.

Според него Mercedes към момента изостава доста при поръчките.

Калениус съобщи, че в прехода на автомобилната промишленост към електрическа подвижност немската компания ще играе „ по-активна роля “ в цялата си верига на доставки до равнището, на което се добиват първични материали.

„ Ние не стопираме до фабриките за акумулатори... би трябвало да преминем през цялата верига на стойност “, акцентира Калениус. По думите му макар че ще отнеме десетилетие, преди заводите на Mercedes да създават единствено електрически автомобили, това може да се случи по един спретнат метод.

През февруари компанията даде по-предпазливи вероятности за 2022 година, така като регистрира по-силен срещуположен вятър, подсилен от поскъпващите първични материали и продължаващите проблеми на веригите на доставка.

Mercedes съобщи, че чака да продаде „ малко повече “ коли по отношение на размерите за предходната година, като нарастването ще пристигна от продажбите на модели с по-висок марж. Тъй като прогнозируемостта на обстановката при полупроводниците се усъвършенства, производителят на премиум возилата предизвести, че към момента чака дефицит на някои съставни елементи в световен мащаб.

Калениус не престава да развива тактиката на концерна за превръщането му в производител на електрически автомобили, който може да се конкурира сполучливо с водача в сегмента в Tesla Inc. Компанията се стреми да пусне в продажба електрически модели във всички сегменти през тази година, което отразява упоритостта ѝ да продава само електрически автомобили до 2030 година

Междувременно Mercedes създава платформа за напълно електрически модели, която би трябвало да се появи на пазара през 2024 година Първият електрически автомобил, който ще излезе на пазара с MMA архитектура, беше показан от компанията единствено като контур. За момента няма оповестени публични изображения на транспортното средство.

"Тази MMA архитектура ще показа ново потомство технологии както от страна на задвижването, по този начин и по повод на химията на батерията и успеваемостта ", акцентира Калениус пред анализатори в Монако. Платформата ще употребява и новата информационно-развлекателна система MBOS.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg