Mercedes-Benz Vision EQXX постига впечатляващ разход на електроенергия от 11,8

...
Mercedes-Benz Vision EQXX постига впечатляващ разход на електроенергия от 11,8
Коментари Харесай

Mercedes Vision EQXX отново надминава Lucid и Tesla по ефективност

Mercedes-Benz Vision EQXX реализира впечатляващ разход на електрическа енергия от 11,8 kWh/160 км по време на пътешестване в Арабската пустиня. Въпреки суровите условия слънчевият покрив на EQXX. A усъвършенстваната технология за ръководство на топлината поддържат висока успеваемост.

Vision EQXX слага нов стандарт в успеваемостта на електрическите автомобили. Той надминава всички серийни електрически автомобили по индикатори за пробег и консумация. Mercedes-Benz Vision EQXX приключи изтощително пътешестване през Арабската пустиня, изминавайки повече от 997 км, до момента в който пътуваше от Рияд, Саудитска Арабия, до Дубай, Обединени арабски емирства. 

Въпреки горещината, аеродинамичният Benz реализира впечатляващия индикатор за консумация на електрическа енергия от 11,8 kWh/160 км. Това единствено демонстрира капацитета на електрическите автомобили да бъдат още по-ефективни.

С изцяло заредена батерия Vision EQXX потегли от центъра на Mercedes-Benz в Рияд в 4:15 ч. сутринта, подготвен да измине 998 км. Той дойде в Дубай 14 часа и 42 минути по-късно с останал пробег от 308 км. Смесеният маршрут сложи електрическия Mercedes в редица условия на шофиране. Като да вземем за пример натоварен трафик в градските региони и дълги сектори на открити автомагистрали, наподобяващи средностатистическото пътешестване до работа или на дълги дистанции.

Представената тук технология ще доближи до серийните коли на Mercedes

Това не е първият път, когато Vision EQXX демонстрира изключителна успеваемост. През април 2022 година концепцията измина 1007 км с едно зареждане. От Зинделфинген до Лазурния бряг през Швейцарските Алпи и Северна Италия. По време на това пътешестване автомобилът реализира междинен разход от 13,9 kWh/160 км. При по-късна екскурзия от Щутгарт до Силвърстоун EQXX усъвършенства върха си с индикатор за консумация на електрическа енергия от 13,3 kWh/160 км. Последният пробег обаче е най-хубавият до момента.

Въпреки своето лично тегло от 1754 кг, Vision EQXX реализира тази изключителна успеваемост с помощта на аеродинамичнатаси форма на каросерията, със стойност на Cd от едвам 0,17. Дори най-аеродинамичният сериен автомобил в света, YangWang U6, не се приближава до нея. Соларният покрив също играе дребна роля за успеваемостта на EQXX. Безпощадното слънце на Близкия изток обезпечава на 117-те слънчеви кафези 1,8 kWh устойчива сила. Това прибавя 25 км към индикатора за пробег.

В подобен рисков климат човек би предположил, че климатикът ще „ смуче “ скъпа сила от батерията, само че казусът с EQXX не е подобен. Умната технология за ръководство на топлината значи, че климатикът може да работи с минимално влияние върху успеваемостта и пробега, с помощта на термопомпа с няколко източника. Тези усъвършенствани технологии се приближават до серийните коли. Концептуалният CLA Class е оборудван с по-усъвършенствана версия на тази термопомпа. Напомняме, че гореспоменатата идея пресъздава идващото потомство на CLA-класа.

Vision EQXX “бърше пода ” с останалите електрически автомобили

„ Vision EQXX продължава да дава скъпи данни за [продължаващото] създаване на модерни технологии за електрическа успеваемост. Както се очакваше, всички системи се показаха съвършено в пустинните условия.

Той се оправи с лекост с провокации като покритието и температурата на пътната настилка, както и с праха. Още едно доказателство, че електрическото задвижване е готово за международните пазари “, сподели Маркус Шафер, основен софтуерен шеф в Mercedes-Benz.

В съпоставяне със сегашните електрически автомобили, Mercedes-Benz Vision EQXX е в собствен личен клас. Имайте поради, че Lucid Air Pure RWD (на 19-инчови джанти) дава разход от 25 kWh/160 км по оценка на EPA и е един от най-енергийно ефикасните електрически автомобили на пазара.

Подобна е и обстановката, когато сравнявате EQXX с други електрически седани, като Tesla Model 3 Long Range (26 kWh/160 км), Hyundai Ioniq 6 Long Range (27 kWh/160 км) и Mercedes EQE 350 Plus (35 kWh/160 км).

Надяваме се, че някой ден скоро готовите за произвеждане електрически коли ще се отличават със същата успеваемост и пробег като Vision EQXX. „ Безпокойството за пробега “ и проблемите със зареждането ще останат в предишното. Електромобилите ще се трансфорат в същински машини за дълги дистанции.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР