Mercedes-Benz работи сериозно за да може да представи по-ефективни системи

...
Mercedes-Benz работи сериозно за да може да представи по-ефективни системи
Коментари Харесай

Въздухът в електрическата S-Klasse ще бъде толкова чист, колкото в операционна

Mercedes-Benz работи съществено с цел да може да показа по-ефективни системи за пречистване на въздуха в купето в идния Mercedes-Benz EQS. Купувачите на електрическия лифтбек EQS ще бъдат първите, които ще тестват новата технология. Специално за тази кола в Щутгарт бе създадоха климатична апаратура, способна да обезпечи бактериологична непорочност, като в операционна зала.

Бъдещият флагман от зелената гама на Mercedes-EQ ще излезе на пазара през идната година. Но към този момент компанията приготвя клиентите си за обстоятелството, че това ще бъде най-технологично напредналата и най-безопасната кола в историята. В допълнение към мултимедията MBUX, която се създава в България и към този момент е с изкуствен интелект и механизъм за самообразование, електрическият лифтбек ще придобие усъвършенствана и високоефективна система за пречистване на въздуха. Той употребява HEPA (High Efficiency Particulate Arrestance) филтър и е първият в промишлеността сертифициран според стандарта DIN EN 1822.
 Въздухът в електрическата S-Klasse ще бъде толкоз чист, колкото в операционна

Това значи, че в салона на EQS биологичната непорочност на въздуха ще бъде като в операционна или в така наречен лабораторна " чиста стая ". Размерът на HEPA филтъра, който заема мястото под капака, е повече от четири листа А4, подредени един до различен, а размерът му е към 10 литра. Той улавя фини аерозолни частици PM 2.5, азотни оксиди, серен диоксид (един от главните газове, които замърсяват атмосферата) и неприятни миризми. Всичко това е част от тактиката за напредничав разкош, съгласно която Mercedes-Benz ще „ обезпечи на клиентите достъп до новаторски технологии и услуги за устойчива подвижност “.

Днес гамата Mercedes-EQ е показана от два модела: EQC и EQV. Производството на още четири обаче ще стартира през идната година. В допълнение към EQS, гамата ще включва кросоувърите EQA и EQB, както и бизнес седанът EQE. Флагманският Mercedes-Benz EQS ще бъде сглобяван във фабрика 56 в Зинделфинген, Германия. Автомобилът употребява модулна платформа EVA (архитектура за електрически транспортни средства) и механически повтаря концепцията Vision EQS. Параметрите на батерията му обаче са незнайни все още, само че пробегът без презареждане е явен - 700 километра съгласно цикъла WLTP.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР