Mercedes-Benz продължава по пътя към електрификацията на градските автобуси. Производителят

...
Mercedes-Benz продължава по пътя към електрификацията на градските автобуси. Производителят
Коментари Харесай

Нови градски и междуградски автобуси на ток от Mercedes

Mercedes-Benz продължава по пътя към електрификацията на градските рейсове. Производителят показа премиерно напълно електрическия eCitaro G. Новият 18,13-метров рейс е съвършен за транспорти в тапи по направления с огромен брой пасажери и е значим фактор за възстановяване на качеството на живот в градовете. Автобусът може да бъде оборудван с новаторски твърдотелни батерии (опционално). С тази нова идея на батериите Mercedes-Benz повежда софтуерното развиване освен в сегмента на рейсовете, само че и в автомобилостроенето в международен мащаб.

Както съчлененият eCitaro G, по този начин и соло-автобусът eCitaro дават отговор на самостоятелните условия на транспортните компании, като улесняват прекосяването към електромобилност. Стандартните акумулатори в eCitaro G и eCitaro се зареждат с непрекъснат ток посредством заряден конектор със заряден излаз до 150 kW. Конекторът се намира от дясната страна над свода на предния мост. През идната пролет ще се оферират и още няколко позиции на контактните точки за зареждане от лявата страна и в задната част на транспортното средство.
 Нови градски и междуградски рейсове на ток от Mercedes

Новият eCitaro G е първият градски рейс в международен мащаб, който е оборудван с твърдотелна батерия. Тези акумулатори имат доста висока енергийна компактност – към 25% по-голяма от новата генерация на обичайните литиево-йонни акумулатори с течен електролит. Новата технология на батерията с енергиен потенциал 441 kWh всяка е налична както за съчленен рейс, по този начин и за солов. Това обезпечава на eCitaro G пробег до 220 километра при удобни условия със междинна скорост, топография и натоварване при общоприети климатични условия. През зимата с включено отоплението eCitaro G покрива впечатляващите 170 километра пробег.

Друго преимущество на твърдотелните акумулатори е дългият им експлоатационен живот. С тази технология рейсовете еCitaro/eCitaro G получават гаранция до 10 години или енергийна продуктивност до 280 MWh на комплект акумулатори. Поради другите си характерности градските рейсове с твърдотелни акумулатори покриват разнообразни приложения от тези с литиево-йонните акумулатори, употребявани до този миг. Mercedes-Benz ще предложи на транспортните оператори избор: eCitaro G и eCitaro ще бъдат налични с алтернатива за твърдотелни акумулатори или нови, по-мощни NMC акумулатори.
 Нови градски и междуградски рейсове на ток от Mercedes

Другият напълно нов рейс на Mercedes-Benz е Intouro. Той също е електрически, само че е предопределен за междуградски пътувания и подвига високо летвата при рейсовете за междуградски и екскурзионен превоз. Intouro се характеризира с огромен набор от приложения: от учебен до удобен рейс с багажно поделение, от рейс за транспорт на чиновници до подобен, подобаващ за екскурзии през уикенда. Това е първият рейс, който включва неповторимата система за спешно прекъсване Active Brake Assist 5 (ABA 5).

За първи път системата работи в композиция с радар и камера. Тя може автоматизирано да задейства спирачната система, с цел да избегне неподвижно или движещо се затруднение. Като първата общодостъпна система за спешно прекъсване за рейсове, ABA 5 може да извърши и автоматизирана спирачна маневра с цялостно прекъсване, за отбягване на преминаващи пешеходци. Sideguard Assist функционалността в новия Intouro пък ще подкрепя лидера основно при завои в градска среда и ще обезпечава ефикасна отбрана на по-уязвимите участници в придвижването, като пешеходци и велосипедисти.
 Нови градски и междуградски рейсове на ток от Mercedes

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР