Mercedes-Benz планира инсталиране на вятърен парк с 20 турбини на

...
Mercedes-Benz планира инсталиране на вятърен парк с 20 турбини на
Коментари Харесай

Mercedes-Benz строи вятърен парк с капацитет 100 MW в Германия

Mercedes-Benz възнамерява инсталиране на вятърен парк с 20 турбини на тестовата писта в Папенбург, Германия. Компанията производител на коли даже към този момент е наела реализатор на плана. Това е немският разработчик на вятърни паркове UKA. Стойността на контракта не е ясна, известно е единствено, че е за " стотици милиони ", работата по инсталиране на вятърни турбини би трябвало да приключи до 2025 година Пускането на вятърния парк в употреба е планувано за 2026 година След като стартира да работи, той ще покрива към 20% от годишните потребности на Mercedes-Benz от електрическа енергия в Германия, написа изданието Elektrek.

Автомобилният производител обмисля употребява и слънчева сила, като в действителност възнамерява да конфигурира до слънчеви панели с потенциал 140 MW в личните си парцели до 2025 година

Като цяло компанията има доста амбициозни цели във връзка с устойчивостта на бизнеса си. Mercedes цели да ръководи световната си индустриална мрежа напълно с възобновими източници до 2039 година
 Mercedes подписа едно от най-големите съглашения за покупка на чиста сила в автомобилната промишленост в Европа
Mercedes подписа едно от най-големите съглашения за покупка на чиста сила в автомобилната промишленост в Европа

Споразумението е с испанската компания Iberdrola за закупуване на 140 мегавата (MW) сила от офшорна вятърна плантация

Автомобилният производител желае да понижи излъчванията от колите, като върви към прекосяване към електрически транспортни средства, зареждане на електрическите автомобили с електричество, захранвано от възобновими източници, възстановяване на технологията за акумулатори и потребление на рециклирани материали и чиста сила в индустриалния развой.

В момента 45% от общото ползване на сила в производството на Mercedes-Benz се зарежда от възобновими източници. До 2030 година това да се усили до 70%, което значи разширение на индустриалния потенциал.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР