Mercedes-Benz обяви по време на изложението Consumers Electronics Show (CES)

...
Mercedes-Benz обяви по време на изложението Consumers Electronics Show (CES)
Коментари Харесай

Mercedes-Benz прави своя собствена мрежа за бързо зареждане

Mercedes-Benz разгласи по време на ревюто Consumers Electronics Show (CES) през 2023 година в Лас Вегас, че възнамерява да построи своя лична световна мрежа за зареждане с висока мощ, която в последна сметка ще включва над 10 000 станции по целия свят. Това ще бъде друго от мрежата Ionity, която се ръководи от Mercedes и други марки коли.

С MN8 и ChargePoint като сътрудници, немската марка ще стартира построяването на първите станции в Съединените щати и Канада тази година, с първична цел да сътвори над 400 хъба с повече от 2500 станции за бързо зареждане в Северна Америка до 2027 година

До края на десетилетието Mercedes-Benz възнамерява да построи цялата мрежа, в това число и станциите в Европа, Китай и „ други съществени пазари “, съгласно формалното прессъобщение. Това ще съвпадне с обещанието на компанията да стане напълно електрическа до 2030 година, като ще продава транспортни средства с нулеви излъчвания единствено там, където пазарните условия го разрешават.

Зарядните устройства на Mercedes ще бъдат издигнати в „ основни градове и градски обитаеми центрове, покрай основни артерии, комфортни търговски и сервизни дестинации, в това число дилърски обекти на Mercedes-Benz “. В взаимозависимост от местоположението хъбовете ще имат сред 4 и 30 зарядни устройства, способни да доставят до 350 kW всяка.

Освен това немската марка желае да употребява допустимо най-вече зелена сила, като подписва контракти с снабдители на зелена електрическа енергия или употребява документи за възобновима сила от упълномощени снабдители за своите станции. Някои хъбове също ще бъдат оборудвани с фотоволтаични системи за обезпечаване на зареждане за осветяване и видеонаблюдение.

Що се отнася до потреблението, Mercedes-Benz декларира, че всички марки коли ще могат да употребяват новата им мрежа, само че транспортните средства от личната им марка ще имат приоритет при предварителна резервация на станция за зареждане. Всъщност компанията споделя, че съвместимите електрически автомобили ще могат автоматизирано да резервират налично зарядно устройство посредством навигационната система, без лидерът да би трябвало да прави каквото и да било, с изключение на да излезе от колата и да я включи в контакта.

„ Mercedes-Benz към този момент предлага това, което считаме за най-хубавите електрически автомобили на пазара. Но с цел да ускорим електрическата промяна, би трябвало да подсигуряваме, че преживяването при зареждане също поддържа темпото. Нашите клиенти заслужават завладяващо преживяване и при зареждане, което прави притежаването на електромобил и пътуването на дълги дистанции безпроблемно. Няма да предприемем метод на изчакване. Ето за какво стартираме световна мрежа за зареждане от висок клас.

Тя е проектирана да се трансформира в още една разграничителна линия на собствеността на Mercedes-Benz за нашите клиенти и актив с капацитет за основаване на стойност за нашата компания. Ние сме разчувствани да стартираме тъкмо тук, в Северна Америка със мощни и опитни сътрудници като MN8 Energy и ChargePoint “, сподели Ола Келениус, ръководител на Борда на шефовете на Mercedes-Benz Group AG. Цената на инвестицията за северноамериканската мрежа ще бъде малко над 1 милиард $, разграничена почти 50:50 сред Mercedes-Benz и MN8.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР