Mercedes-Benz е забелязан да тества електрически компактен седан с дизайн,

...
Mercedes-Benz е забелязан да тества електрически компактен седан с дизайн,
Коментари Харесай

2025 Mercedes-Benz CLA-Class EV

Mercedes-Benz е видян да тества електрически стилен седан с дизайн, наподобяващ купе.

Автомобилът евентуално ще бъде част от идващото потомство на CLA-класата и ще бъде показан под формата на идея на автомобилното ревю в Мюнхен. Пазарната премиера ще се случи към 2025 година, а периодите сочат към появяването му за моделните години 2025 или 2026.

Следващата CLA-класа, както и другите представители на идващото потомство компактни коли на Mercedes, ще се движат на новоразработена платформа, наречена MMA (Mercedes Modular Architecture). Платформата ще поддържа както хибридни, по този начин и напълно електрически задвижвания, и ще бъде последната платформа на Mercedes, предопределена за бензинови мотори. Всички бъдещи платформи на Mercedes ще бъдат единствено електрически, защото автомобилният производител се приготвя да премине към напълно електрически мотор до 2030 година

Mercedes съобщи, че първият модел на платформата MMA ще се появи към 2025 година, като това евентуално ще бъде идната CLA-класа. В последна сметка платформата ще бъде употребена за всички модели на Mercedes до сегмента на C-класата в това число. Над него Mercedes ще разполага с платформата MB.EA за междинни и огромни модели, AMG.EA за високоефективни модели на AMG и Van.EA за лекотоварни коли.

Според информацията идната CLA-класа ще предлага избор сред електрическо и леко хибридно задвижване. Очевидно няма да има plug-in хибрид.

 width=

Прототипите са мощно замаскирани, само че стилистичните детайли наподобяват сходни с настоящите тематики на Mercedes, въпреки че може би автомобилът ще получи някои въздействия от миналогодишния концептуален автомобил Vision EQXX, изключително страничните стъкла. Някои от технологиите на Vision EQXX също би трябвало да влязат в новия седан, като да вземем за пример високоефективните системи за оползотворяване на силата на концептуалния автомобил.

Очаква се електрическите автомобили, основани на платформата MMA, да разполагат с 800-волтови електрически системи, което значи, че ще бъде допустимо високоскоростно зареждане, евентуално над 200 kw. Капацитетът на батериите се чака да доближи 100 kwh.

Не е ясно по какъв начин ще се назовава електрическата CLA-класа, само че в случай че Mercedes се придържа към сегашната си процедура за именуване, седанът може да се назовава EQA. Ако това се случи, сегашният електрически стилен кросоувър EQA, продаван в чужбина, ще би трябвало да бъде преименуван на EQA SUV, нещо, което може да забележим по-късно тази година, когато кросоувърът EQA бъде обновен. Съществува и възможност името CLA да бъде непокътнато за електрическия модел, за разлика от името на марката EQ. Това е обвързвано със слуховете, че Mercedes възнамерява скоро да се откаже от марката EQ.

Следващата CLA-класа ще бъде част от понижената компактна гама, която Mercedes назовава Entry Luxury (по-нагоре са Core Luxury и Top-End Luxury). Очаква се в групата Entry Luxury да влязат още моделите CLA-Class Shooting Brake, GLA-Class и GLB-Class, като всички те ще имат електрическа алтернатива.



Източник: motorauthority
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР