Mercedes-Benz е продала 2,31 милиона автомобила през миналата година, което

...
Mercedes-Benz е продала 2,31 милиона автомобила през миналата година, което
Коментари Харесай

Mercedes-Benz получи короната в премиум сегмента и през 2018 година

Mercedes-Benz е продала 2,31 милиона автомобила през предходната година, което най-вероятно ще изпрати компанията на първа позиция измежду премиум марките, предава Reuters. Анализаторите обаче стартират да се слагат под въпрос още какъв брой немските автомобилни производители ще преобладават в първокласния клас.

BMW, Audi и Mercedes-Benz държат тази част от пазара от десетилетия, само че анализаторите предизвестяват, че известността на електрическите автомобили може да отвори порти за нови съперници, като да вземем за пример американския производител Tesla.

" Въпросът е дали Tesla е Apple на автомобилната промишленост и дали откритите премиум марки ще се трансфорат в Nokia и Blackberry ", споделя Патрик Хюмел от UBS.

BMW и Audi към момента не са разгласили годишни данни за 2018 година Tesla към този момент заяви, че е доставила 245 240 автомобила.

Германските производители също навлизат на пазара на електрически автомобили, само че облагата им идва от продажбите на мощни бензинови и дизелови коли.

 Mercedes GLC стана най-бързият кросоувър на Нюрбургринг (ВИДЕО)
Mercedes GLC стана най-бързият кросоувър на Нюрбургринг (ВИДЕО)

Премина с 2 по-бързо Северната дъга от Alfa Romeo Stelvio

Mercedes-Benz реализира нов връх през 2018 година, с помощта на покачване на продажбите от 11 % в Китай - най-големият авто пазар в света. Продажбите в Съединени американски щати и Европа падат с 6,3 % и 2,3 %, надлежно.

S-class регистрира 12 % растеж на продажбите, а над една трета от клиентите на немския бранд избират SUV модел. 25% от продажбите са на компактни коли.

" През 2018 година Mercedes-Benz е на върха на премиум сегмента за трета поредна година ", съобщи основният изпълнителен шеф на Daimler Дийтер Зетше.

Анализатори показват, че основаната в Щутгарт компанията остава пред BMW и Audi с помощта на покачвания индустриален потенциал и продажби в Китай.

" Mercedes сега има забележителна преднина пред BMW и сега надпреварата е при тези две компании. Audi ще остане надалеч обратно още дълги години ", счита анализаторът от Nord LB Франк Швоп.

BMW ще разгласява информация за продажбите в петък. Групата, включваща и MINI, и Rolls-Royce, има общо 2,49 милиона продажби. Ако включим продажбите на Smart в тези на Mercedes-Benz, те доближават 2,44 милиона.

 Tesla изпревари Mercedes по продажби в Съединени американски щати и гледа към BMW
Tesla изпревари Mercedes по продажби в Съединени американски щати и гледа към BMW

Компанията е доставила 69 925 автомобила за три месеца
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР